PROMOVISAN NOVI BROJ ŽENSKOG GLASA

29 aug 2019

Časopis “Ženski glas” koji je posvećen Crnogorkama i očuvanju kulturne baštine Crne Gore promovisan je u srijedu, 28. avgusta 2019. godine u u galeriji Ljetnjikovca Buća, u organizaciji Sekretarijata za mlade,sport i socijalna pitanja Opštine Tivat i JU „Muzej i galerija“.

“Ženski glas” je časopis koji govori o crnogorskoj ženi i njenom doprinosu crnogorskoj istoriji. Jedna od govornica, mr Ivana Vojinović, pomoćnica ministra održivog razvoja i turizma, odnosno generalna direktorica za oblast životne sredine napravila je paralelu između prvog broja „Ženskog glasa“ i Jelenu Savojsku i njen humanitarni rad.

Magistarka politikologije mr Jovana Duković-Milović je prezentovala viđenje uspješne žene koja je, prije svega, poslovno ostvarena i finansijski nezavisna i koja samostalno prelazi životne prepreke. Žena koja drži do svog integriteta i dostojanstva, obrazovana, nepokolebljiva i odvažna. Njena parola je „Žena ženi je muškarac“.

Mr Azra Hrapović, glavna i odgovorna urednica Adriatic radija je istakla da dvadeset godina rada na radiju na čijem čelu je žena predstavlja specifikum i značajno prikazuje medijsku sliku države Crne Gore.

Prisutnima se obratila i Aeta Salh, inicijatorka i predsjednica Programskog odbora časopisa “Ženski glas”, i ujedno dobitnica nagrade “Dama godine regiona 2018”, priznanja koje se dodjeljuje uspješnim ženama iz javnog, društvenog i privrednog života sa prostora bivše Jugoslavije. Moderatorka dogadja bila je mr Darka Ognjanović, sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja. Ona se na kraju promocije zahvalila direktorici JU „Muzej i galerija“, Jeleni Bujišić i njenom timu na gostoprimstvu i prijatnom ambijentu i koktelu koji su upriličili za prisutne.

Sa promocije 2

post slika