PRVI SUSRET PREDSJEDNICE OPŠTINE SA PREDSTAVNIKOM ICD (Investment Corporation of Dubai)

30 nov 2016

Predsjednica opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević susrela se juče sa članom borda direktora kompanije ICD - Investment Corporation of Dubai, glavnog investicionog fonda Dubaija, Mohamedom Al Marzukijem. Bio je ovo ujedno i prvi zvaničan susret predstavnika izvršne vlasti opštine Tivat sa predstavnikom kompanije ICD, koja je odnedavo vlasnik luksuzne marine i nautičkog naselja Porto Montenegro. Sastanku je prisustvovao i izvršni direktor kompanije Adriatic Marinas (projekat Porto Montenegro) Oliver Korlet, kao i najbliži saradnici predsjednice opštine Tivat.
Na sastanku je bilo riječi o budućem razvoju marine kao i svih pratećih sadržaja, o planiranim investicijama, a Mohamed Al Marzuki je posebno naglasio važnost uspostavljanja direktne avionske linije Tivat - Dubai.

idc1Predstavnici opštinske vlasti upoznali su gosta sa ostvarenim u proteklom periodu, ali i sa većim projektima čija je realizacija planirana za naredni period, a od značaja su za dalji razvoj turističke ponude grada. Prvi zvanični kontakt obilježila je i jasno iskazana obostrana volja da se dosadašnja uspješna saradnja Opštine i menadžmenta na projektu Porto Montenegro nastavi.
ICD se može pohvaliti bogatim investicionim portfoliom, koji sadrži imena poput Fly Dubai, Emirates, Dnata, Kerzner.

post slika