RADIONICA „UVOD U PERMAKULTURU“

18 apr 2017

Radionica pod nazivom "Uvod u permakulturu" održaće se u subotu 22. aprila. u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat, u organizaciji Opštine Tivat i partnera projekta StroNGO. Radionica je namjenjena predstavnicima civilnog sektora, medija, sportskih društava, političkih partija sa teritorije opština Tivat, Herceg Novi, Budva i Kotor. Radionicu vodi Aleksandrina Vujačić, dipl. ing. el. / dizajnerka permakulture.

Cilj radionice je da se učesnici/ce upoznaju sa osnovnim principima permakulture. Za učešće u radionici se mogu prijaviti svi zainteresovani putem linka: LINK ZA UČEŠĆE U RADIONICI, dok se više informacija može dobiti slanjem mejla na office@expeditio.org, ili pozivom na: 032 302 520.
Učešće u radionici je besplatno. Zbog ograničenog broja mjesta samo odabrani učesnici/e će biti u prilici da prisustvuju treningu. Prijavljivanje je obavezno, a rok za prijavljivanje je četvrtak 20. april.
Vodeći partner u projektu StroNGO je Expeditio, dok su ostali partneri 4 organizacije s područja Boke Kotorske: “Naša Akcija” iz Kotora, “Urban Nova” iz Herceg Novog, Kulturno-zavičajno udruženje “Napredak” Gornja Lastva iz Tivta i “Agora” iz Budve. Projekat je odobren kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro.

 

PROGRAM RADIONICE O PERMAKULTURI - opširnije

Šta je permakultura ?

Permakultura je ogranak ekološkog inženjeringa koji se bavi dizajniranjem održivih sistema kopiranjem obrazaca iz prirode. Oslonjena na etičke i dizajnerske principe, permakultura dizajnira sve: od održivih ljudskih naseobina, preko održivih energetskih sistema i održivih sistema za proizvodnju hrane, pa do održive ljudske zajednice. Rezultati primjene permakulture su poljoprivredno produktivni i stabilni ekosistemi visokog biodiverziteta, koji zadovoljavaju sve potrebe čovjeka. Radeći sa prirodom umjesto protiv nje rezultira maksimizacijom rezultata rada i minimizacijom uložene energije uključujući ljudski rad kao energent.

post slika