Radna posjeta šefa Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima

26 jul 2012

Danas je u Tivtu u radnoj posjeti, boravio šef Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima Zoran Ulama sa saradnicima. Na sastanku kojim je predsjedavao potpredsjednik  Opštine Krsto Bošković prisustvovali su i načelnik Ispostave jedinice policije Tivat Veselin Smolović, Jovica Stojković inspektor Uprave policije, Feho Mehović kordinator za bezbjednost u Porto Montenegro, Jovanka Laličić Glavni administrator Opštine Tivat i Jadranka Joksimović  načelnik Komunalne policije Tivat.

Zoran Ulama informisao je prisutne  o aktivnostima, prioritetima, planovima Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, o mogućnostima i potrebi međusobne saradnje svih subjekata na teritoriji Opštine Tivat. U diskusiji je poseban akcenat dat na potrebi preventivnog djelovanja  kada su u pitanju prosjačenja, prostitucija koja lako može da preraste u trgovinu ljudima i napitanje „rad na crno“. Zajednički je ocijenjeno da je situacija u Tivtu  povoljna, uz sve rizike koje nosi prisustvo jedne velike i otvorene luke kao što je Porto Montenegro. Prosjačenja od domicilnog stanovništva gotovo i da nema, rad na crno će biti predmet jedne kontinuirane akcije nadležnih inspekcijskih organa, a posebna pažnja će se posvetiti preventivnom djelovanju na planu suzbijanja  prostuitucije. Gospodin Mehović je upoznao prisutne  da Porto Montenegro ima jaku  unutrašnju službu  za bezbjednost koja kontinuirano prati i procjenjuje bezbjedonosnu situaciju u  luci.
Šef kancelarije je iskazujući zadovoljstvo onim što je čuo , pozvao sve subjekte na zajedničke aktivnosti  kako bi se preventivno djelovalo na ovom planu.

post slika