RASPISANI LOKALNI IZBORI U TIVTU

25 feb 2016

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović raspisao je lokalne izbore u Tivtu koji će se održati 17. aprila 2016. 
Uoči lokalnih izbora, imenovana je Opštinska izborna komisija nadležna za sprovođenje izbora, donijeta je odluka o utvđivanju broja odbornika u Skupštini opštine Tivat, te je donijeto i rješenje o određivanju biračkih mjesta za izbor odbornika i poslanika od ukupno 19 biračkih mjesta.
Predstavnici MUP-a i Državne izborne komisije su 05.02.2016. godine, održali prezentaciju uređaja za elektronsku identifikaciju birača, kojoj su prisustvovali članovi i zamjenici OIK, i odbornici lokalnog parlamenta, kako bi se na taj način upoznali sa izbornim procesom u skladu sa novim propisima Zakona o izboru odbornika i poslanika. Istog dana izvršeno je i testiranje aparata, a posebne obuke će biti održane za članove biračkih odbora, dok će MUP propisati poseban Pravilnik, odnosno uputstvo o načinu korišćenja elektronskog uređaja za identifikaciju birača. 
Takođe, Predsjednica OIK je uputila zahtjev prema DIK za obezbjeđivanje potrebnog materijala za sprovođenje izbora, a ono što sada slijedi, nakon donijete odluke o održavanju lokalnih izbora za 17. april, je sastanak OIK i utvrđivanje rokovnika OIK (kalendar rokova) za sprovođenje izbornih radnji predviđenih Zakonom o izboru odbornika i poslanika.