ZAJEDNIČKA STRATEŠKA RADIONICA U OKVIRU “BETSA” PROJEKTA

25 feb 2016

U okviru IPA prekograničnog projekta "Posmatranje ptica i ekoturizam na južnom Jadranu (BETSA), čije aktivnosti na području opštine Tivat zajedno sa partnerima realizuje Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, 17. i 18. februara 2016. godine u Baškoj Vodi, održana je Zajednička strateška radionica sa posebnim akcentom na ekoturizam i posmatranje ptica. Na radionici je učestvovalo oko 50 pružaoca različitih usluga iz oblasti turizma sa područja Boke Kotorske, Konavla, doline Neretve i Biokova. 
Cilj radionice bio je međusobno upoznavanje turističkih ponuđača koji se bave kreiranjem ponuda iz oblasti ekoturizma i posmatranja ptica. Na radionici su predstavljeni primjeri dobre prakse iz pomenute oblasti, te su uspostavljeni zajednički ciljevi turističke ponude BETSA projekta. Pokrenuta je inicijativa o formiranju zajedničkih turističkih proizvoda, a sve sa ciljem produženja turističke sezone.
Projekat "Posmatranje ptica i ekoturizam na južnom Jadranu (BETSA)" finansira se od strane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori u okviru IPA Prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora, a zajednički ga sprovode Centar za zaštitu i proučavanje ptica sa Opštinom Baška Voda, Hrvatskim institutom za održivi razvoj i udruženjem BIOM kao partnerima iz Hrvatske i Ekološkim društvom Boke Kotorske i Opštinom Tivat kao partnerima iz Crne Gore. Radionici je prisustvovao i Samostalni savjetnik za turizam u Opštini Tivat Zvonimir Dubravčić.

SEKRETARIJAT ZA FINANISJE I EKONOMSKI RAZVOJ

SEKRETARIJAT ZA UREĐENJE PROSTORA I ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE