SAOPŠTENJE ZA MEDIJE SEKRETARIJATA ZA LOKALNU SAMOUPRAVU

09 apr 2019

Dana 08.04.2019 godine održan je Zbor građana u MZ GRADIOŠNICA koji je sazvao Sekretarijat za lokalnu samoupravu opštine Tivat-Kancelaria za saradnju sa mjesnim zajednicama i pružanja pravne pomoći građanima, a povodom izbora organa upravljanja u Mjesnoj zajednici Gradiošnica, odnosno izbora Savjeta i Nadzornog odbora.

Zboru je osim predstavnika organa lokalne uprave Ivana Obradovića, Helge Ivović, i Sekretarke Sekretarijata Jadranke Joksimović, bio prisutan i Predsjednik opštine dr Siniša Kusovac koji je uzeo učešća u razgovoru sa prisutnim građanima.

Zbor je održan u prisustvu punoljetnih građana sa područja ove mjesne zajednice koji su putem javnog glasanja odlučili da Savjet broji jedanaest članova I to:

Veselin Vuković, Rahima Avdić, Ljubo Potpara, Milka Biskupović, Krsto Mandić, Jovana Delać, Jadranka Bunjevac, Milena Ćipranić, Hasan Taći, Violeta Ivović i Dejan Luković.

Za članove Nadzornog odbora su jednoglasno izabrani: Veselin Piper, Ljubiša Rovčanin I Nikica Popović.

Shodno Odluci o mjesnim zajednicama u roku od osam dana od dana sprovedenih izbora organa upravljanja u ovoj mjesnoj zajednici održaće se i konstitutivna sjednica savjeta na kojoj će se izvršiti izbor Predsjendika i Pomoćnika predsjenika Mjesne Zajednice Gradiošnica.

Nakon izbora organa upravljanja, prisutni građani su postavljali pitanja Predsjedniku opštine, a odnosila su se uglavnom na infrastrukturu u mjesnoj zajednici, odnosno uređenja, potoka i kanala, asfaltiranjenje i proširenje pojedinih ulica , postavljanje ograda na postojećim mostovima preko kanala kao i komunalnog uređenja pojedinih naselja koje obuhvataju područje ove mjesne zajednice te rješavanje problema oko držanja stoke, i druga pitanja . Predsjednik opštine je imao sluha za iznesene probleme građana , dao pojašnjenja na postavljena pitanja kao i način i dinamiku rješavanja istih.

gradsiosnica 2

post slika