Saopštenje za javnost povodom učestvovanja na sajmu NALAS NEXPO

14 mar 2011

Savjetnik Predsjednika Opštine za međunarodne odnose i ekonomski razvoj – Petar Vujović, učestvovao je na sajmu lokalnih samouprava jugositočne Evrope NALAS-NEXPO 2011 godine, koji se održao u Sarajevu od 10-11.03.2011 godine.

NEXPO 2011 je prvi regionalni sajam na kome su se okupili predstavnici opština iz cijele jugoistočne Evrope na kome su predstavile svoje inovativne i dobre prakse u pružanju usluga, kao i diskutovale o važnim temama kao što su investicije, socijalna inkluzija, e –uprava, energetska efikasnost, planiranje prostora i sl.

Na sajmu je bilo prisutno oko 100 Opština jugoistočne Evrope sa preko 365 učesnika, nacionalne i druge razvojne agencije, preduzetnici, potencijalni investitori i zainteresovani građani. Učešće su uzeli predstavnici Evropske komisije  ali i blizu 60 kineskih predstavnika.

Na izuzetno posjećenom  zajedničkom štandu Crne Gore, čije finansiranje su pokrile OEBS i Zajednica Opština Crne Gore,  predstavnik Opštine Tivat je  izložio aktuelne i buduće investicije na području Opštine kao i brojne mogućnosti za uspostavljanje ekonomske, kulturne, sportske, naučne ili bilo koje druge saradnje sa Opštinom Tivat. Interesovanje brojnih televizijskih ekipa za Tivat, pokazatelj je da smo prepoznati u regionu i da je Opština Tivat na pravom putu da postane jedna od vodećih nautičkih i turističkih destinacija ne samo na Mediteranu već i šire.

Boravak na sajmu je iskorišten i za susrete sa predsjednicima pobratimskih Opština ( Karpoš, Konjic), unapređenje međusobnih odnosa i saradnje ali i za nove kontakte i razgovore sa gradonacelnicima skoro svih važnijih gradova-opština u regionuImageImageImage.

Image

ImageImageImage