Sastanak Opštinskog tima zaštite i spašavanja – kovid ambulanta pod opterećenjem

26 nov 2021

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović danas je održao deveti sastanak Opštinskog tima zaštite i spašavanja, na kom je najavljeno ponovno organizovanje opštinskog volonterskog tima, kao i call centra za osobe u samoizolaciji. Po podacima Doma zdravlja Tivat, trenutno je 224 aktivno zaraženih koronavirusom, a prema stopi kumulativne incidencije, Tivat se sa trenutnih 1 940 oboljelih na 100 000 i dalje nalazi u crvenoj zoni i ima najveći broj oboljelih po broju stanovnika u Crnoj Gori.

Dnevno se u kovid ambulanti u prostorijama DTV Partizan, obavi između 100 i 110 pregleda, dok se u pedijatrijskoj kovid ambulanti dnevno pregleda između 10 i 15 djece. Zbog pojačanog obima posla i nedostatka osoblja, kovid ambulanta je trenutno pod izraženim opterećenjem. Ističe se i da je u Tivtu do sada 6681 građana primilo dvije doze, dok je trećom dozom vakcinisano 1412 građana.

Trenutno se u osnovnoj i srednjoj školi u samoizolaciji nalazi ukupno 101 lice. Iz tivatske epidemiološke službe saopšteno je da je školska populacija, kao i održavanje sahrana u prethodnom periodu glavni inkubator za širenje infekcije.

Početkom novembra ponovo su uvedene mješovite patrole sačinjene od službenika Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor, tržišne i turističke inspekcije, kao i pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Tivat, koje tokom vikenda vrše stroge kontrole poštovanja epidemioloških mjera u trgovinskim i ugostiteljskim objektima. Sanitarna inspekcija, u saradnji sa policijom, svakodnevno kontroliše lica u samoizolaciji, a iz ovih državnih organa najavljene su strožije kontrole kretanja tih lica u narednom periodu.

Služba zaštite i tivatska dobrovoljna vatrogasna društva, u saradnji sa Komunalnim preduzećem i tokom predstojećeg vikenda vršiće dezinfekciju javnih ustanova i površina.

post slika