Sastanak sa predstavnicima Qatari Diar

20 jan 2011

Potpredsjednici Opštine, predstavnici svih sekretarijata, direkcija kao i savjetnici Predsjednika  sastali su se 19.01.2011 god. u prostorijama Opštine sa predstavnicima vodećeg arapskog investicionog fonda Qatari Diar i njihovim timom saradnika (AECOM, AG info Plan, MACE).  

Pomenuti fond je februara 2010 godine potpisivanjem ugovora sa HLT Fondom i HTP Primorjem postao vlasnik hotelskog kompleksa u uvali Pržno, gdje planiraju izgradnju luksuznog resorta i hotela kojim će rukovoditi jedan od prestižnih svjetskih hotelskih operatera. Pored Plavog horizonta, Qatari Diar je kupio i veliki zemljišni kompleks koji HTP Primorje posjeduje na izuzetno atraktivnoj lokaciji u Bonićima, a na kome se po predlogu Državne-studije lokacije Župa - Bonići planira izgradnja hotela, apartmanskog naselja i manje marine.

Tema sastanka bila je upoznavanje ključnih osoba lokalne samouprave sa timom saradnika arapske firme, samim projektom i narednim koracima koje treba preduzeti kako bi se, poštujući osnovne principe održivog razvoja kao i usvojene planove, u narednom periodu na mjestu sadašnjeg kompleksa Plavi Horizonti izgradio ekskluzivni turistički resort sa modernim SPA centrom.

Predstavnici Qatari Diar-a danas imaju susret sa Predsjednikom Opštine Miodragom Kankarašem.