Sastanak sa predstavnicima tivatskih mjesnih zajednica

27 jul 2023

Novoimenovana sekretarka za lokalnu upravu u Opštini Tivat Jelena Šćekić organizovala je danas inicijalni sastanak sa predstavnicima tivatskih mjesnih zajednica. Sastanku su prisustvovali Đuro Grubišić (predsjednik MZ Lepetani), Ivona Petrović (predsjednica MZ Krašići), Miloš Tripinović (predsjednik MZ Krtoli) i Dragan Bulajić (predsjednik MZ Gradiošnica). Oni su sekretarku Šćekić upoznali sa aktivnostima iz prethodnog perioda ali i sa svakodnevnim problemima sa kojima se suočavaju u svojim mjesnim zajednicima, te sa administrativno-tehničkim poteškoćama u radu.

„Redovni sastanci na kojima ćemo rješavati tekuće probleme, postaće praksa u našem budućem radu. Mjesne zajednice su dio jedinstvenog sistema lokalne uprave i kao takve važna su spona građana i opštinskih vlasti” – istakla je Šćekić i najavila obilazak mjesnih zajednica za period nakon turističke sezone.

Iz mjesne zajednice Lepetani nadležne su upoznali sa problemom nepostojanja Detaljnog urbanističkog plana za ovaj dio tivatske teritorije, ali i sa problemom parkinga koji svakodnevno muči stanovnike i goste ovog dijela Tivta. Kao ključni problem mjesne zajednice Gradiošnica ističe se problem napuštene stoke koja se ne čuva na adekvatan način već ugrožava imovinu i bezbjednost građana. U narednom periodu očekuje se nastavak radova na trotoaru uz glavni put, sve do objekta osnovne škole.

Predstavnici MZ Krašići i MZ Krtoli zadovoljni su urađenim u prethodnom periodu, a istaknuta je potreba za intenzivnijim prisustvom komunalnih policajaca u Krašićima. Mjesne zajednice zadovoljne su saradnjom sa opštinskim preduzećima: Komunalnim preduzećem, Vodovodom i kanalizacijom, a posebne pohvale odlaze Direkciji za investicije Opštine Tivat koja je u proteklom periodu izlazila u susret zahtjevima građana. Mjesne zajednice u kojima se organizuju ljetnje fešte zatražile su izmjenu načina na koji se organizuju ovi programi, a određeni broj kritika upućen je Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom.

Na teritoriji opštine Tivat trenutno je formirano šest mjesnih zajednica, uključujući osim pomenutih, MZ Lastva-Seljanovo i MZ Centar. U skorije vrijeme pristupiće se izboru novih organa ovih mjesnih zajednica, a u planu je i promjena njihovog statusa u smislu podjele na dvije ili više mjesnih zajednica, a sa ciljem što efikasnijeg funkcionisanja ovih organizacionih jedinica.

post slika