SASTANAK SA PRODUCENTSKOM KUĆOM ZADUŽENOM ZA SNIMANJE FILMA DŽONIJA DEPA

06 dec 2018

Predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac sa saradnicima održao je danas sastanak sa Aleksandrom Tadićem, direktorom producentske kuće Work in progress /WIP/ o mogućnostima snimanja novog filma holivudske zvijezde Džonija Depa /Johnny Depp/ na nekoliko lokacija u Tivtu tokom sljedeće godine.

Dep će igrati glavnu ulogu u filmskom ostvarenju na engleskom jeziku “Minamata”. Glavna proizvodnja počeće u Japanu, potom od januara u Srbiji. Krajem februara, početkom marta filmska ekipa, uključujući i Depa, će dvije nedjelje snimati u Tivtu.

Predsjednik Kusovac ocijenio je da su interesovanja producentskih kuća koje stoje iza velikih filmskih ostvarenja značajne prilike za globalnu promociju Tivta.

„Mi smo zainteresovani da se snimanje filma realizuje u Tivtu, i do sada je praksa bila da pomognemo u administrativnim i procedurama oko rezervacije i dogovaranja lokacija. U tom smislu, obezbijedićemo maksimalnu podršku“, saopštio je predsjednik.

„U potrazi smo za lokacijama za snimanje američkog filma „Minamata“ u kojem glavnu ulogu tumači holivudska zvezda Džoni Dep i zainteresovani smo da dio snimanja realizujemo na Ostrvu cvijeća i na lokaciji parka Župa. Spremni smo da razgovaramo sa svim zainteresovanim stranama, kako bismo sve u potpunosti uvažili. Takođe želimo da Opština Tivat bude informisana o tome i da nam pomogne da obezbijedimo eventualne dozvola za snimanje. Tivat je fantastičan, i po razvoju koji bilježi a još više je fascinantan njegov ambijent i priroda. Zato i želimo da neke od kadrova koji će predstavljati Japan, snimimo upravo ovdje“, rekao je Tadić.

Producentska kuća WIP je prethodnih godina radila na filmovima „November Man“, „The Last Panthers“, „The Raven“, „Papillion“ i mnogim drugim.

„Minamata“ je film o prvom ratnom fotografu novijeg doba, Judžinu Smitu, /W. Eugene Smith/. Nakon II svjetskog rata Smit počinje da radi za časopis Lajf /Life/ i otkriva trovanje ljudi iz fabrike Minamata u Japanu. Režiser filma je Endrju Levitas /Andrew Levitas/. Minamata se zasniva na zajedničkoj knjizi Ajlin Mioko Smit /Aileen Mioko Smith/ i Judžina u adaptaciji Dejvida K. Keslera /David K. Kessler/.

Slavni dani Drugog svjetskog rata daleko su Smita kada ga stari prijatelj, urednik magazina Lajf Ralf Grejvs /Ralph Graves/ ubjeđuje da se vrati u Japan kako bi otkrili veliku priču: razarajuće uništavanje obalne zajednice trovanjem živom.

post slika