SAVJET EVROPE I OPŠTINA TIVAT ORGANIZUJU „DAN OTVORENIH VRATA“

15 sep 2016

U Opštini Tivat sjutra, petak 16. septembar, će biti organizovan „Dana otvorenih vrata“ (eng. Open Day), i to u Multimedijalnoj sali u zgradi Opštine sa početkom u 10.00 časova. Pomenuti događaj se organizuje uz združenu podršku Savjeta Evrope i Evropske Unije, a u sklopu projekta „Unaprijeđenje i zaštita ljudskih i manjinskih prava u Jugoistočnoj Evropi“. Događaj će svojim obraćanjima otvoriti:
- Prof.dr Snežana Matijević – Predsjednica opštine Tivat;
- Tim Kartvrajt (eng. Tim Cartwright), Šef kancelarije Savjeta Evrope u Beogradu;
- Leon Gjokaj – Zamjenik ministra za ljudska i manjinska prava u Vladi Crne Gore;
- Refik Bojadžić – Generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore;
- Mladenka Tešić – Predstavnik Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori

Opština Tivat je bila jedna od 35 lokalnih uprava iz sedam zemalja Jugoistočne Evrope koje su u 2015. i 2016. godini učestvovale u gore navedenom projektu, kroz implementaciju manjih projekata. Opština Tivat je realizovala projekat „RE asistent i medijator u nastavi“ kojim je pružila podršku pripadnicima ove manjinske populacije u osnovnoškolskom obrazovanju, a kroz angažovanje asistenata i medijatora u nastavi. Implementacija ovog projekta ocijenjena je kao izuzetno uspješna, što dokazuje činjenica da je proglašena za primjer dobre prakse. Ukupna vrijednost ovog projekta koji je realizovan od februara 2015. do februara 2016. iznosila je 20.000 eura. Proglašenjem za primjer dobre prakse primljena su naknadna sredstva u iznosu od 10.000 eura.
„Dan otvorenih vrata“ okupiće više od 45 učesnika iz Crne Gore i regiona, koji će imati priliku da nauče više o projektnim aktivnostima.