SJUTRA U TIVTU “NOĆ KNJIGE”

22 apr 2019

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti u saradnji sa Centrom za kulturu i SMŠ “Mladost” obilježiće sjutra, utorak 23. april, Svjetski dan knjige i autorskih prava nizom aktivnosti.

“Čas posvećen knjizi” koji Sekretarijat organizuje u saradnji sa SMŠ “Mladost” u 09:05 biće prilika da učenici razgovaraju sa eminentnim gostima o značaju knjige, uz čitanje odlomaka iz odabranih knjiga.Ova skola organizovaće i druge aktivnosti ovim povodom.

U periodu od 17:00 do 18:00 sati biće upriličen “Sat za knjigu” ispred zgrade Opštine Tivat. Ovom prilikom Sekretarijat će u saradnji sa Centrom za kulturu i SMŠ “Mladost” poklanjati knjige zainteresovanim građanima i prolaznicima.

U 18:00 sati uslijediće posjeta Klubu penzionera Tivat, gdje će predstavnici Sekretarijata i učenici SMŠ “Mladost” penzionerima koji budu prisutni podijeliti zanimljivu literaturu.

Za 20:00 sati u maloj sali Centra za kulturu-DTV Partizan, u organizaciji Centra za kulturu, biće organizovano književno veče Mirjane Bobić Mojsilović.

Takođe, istog dana OŠ “Branko Brinić” organizovaće “ San aprilske noći” u 10:30 kada će učenici obilježiti “Noć knjige” uz performans, gostovanje pjesnika, muziku, ples i poeziju.

Cilj navedenih aktivnosti je davanje značaja knijzi i čitanju, te podsjećanje javnosti na važnost pisane riječi.

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se pod pokroviteljstvom UNESCO-a, dok je jedan od pokrovitelja Opština Tivat.

post slika