SOLARNI MARKERI NA PJEŠAČKIM PRELAZIMA

24 jan 2017

Kako bi se povećala bezbjednost pješaka na pješačkim prelazima u Tivtu, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Tivat otpočeo je radove na postavljanju solarnih markera kojima će se dodatno osvjetliti pješački prelazi. Postavljanje markera otpočelo je danas (utorak, 24. januar), a solarni markeri biće postavljeni na pješačke prelaze u zonama tivatskih škola. Na ovaj način dodatno će se osvjetliti 4 pješačka prelaza na Jadranskoj magistrali i to kod Muzičke škole, kod osnovne i srednje škole, kod osnovne škole u Donjoj Lastvi i kod međunarodne škole u Donjoj Lastvi. Solarni markeri naćiće se na pješačkim prelazima kod osnovnih škola u Gradiošnici i u Radovićima.
Izvođač radova je doo “TEMKO“ iz Nikšića, a radovi će trajati naredna tri dana. Predmetnu saglasnot na izvođenje radova izdalo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva – Direkcija za saobraćaj.
Saobraćaj na ovim dionicama odvijaće se neometano, a obezbjeđivanje protoka saobraćaja prilikom izvođenja radova dužan je obezbjediti izvođač radova.
Ovo je još jedna u nizu akcija Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj sa ciljem povećanja bezbjednosti pješaka u saobraćaju.

post slika