“SVAKO DIJETE TREBA PORODICU”

18 dec 2013

U multimedijalnoj sali  opštine Tivat  održan je “Dan otvorenih vrata” u okviru kampanje „Svako dijete treba porodicu“. Riječ je o kampanji kojom se promoviše hraniteljstvo u našoj državi, a koju u saradnji sa Vladom Crne Gore realizuje predstavništvo UNICEF-a.
Kampanji „Svako dijete treba porodicu“ podršku je pružio i pjevač Aleksandar Pušić (Rambo Amadeus)
Promotere kampanje, veliki broj građana i predstavnike javnih službi pozdravio je tivatski gradonačelnik, Miodrag Dragan Kankaraš, ističući da je kampanja „Svako dijete treba porodicu“ od izuzetnog značaja za Crnu Goru i da treba da ima trajni karakteri  da je opština Tivat spremna da podrži i konkretno pomogne svaku porodicu koja se odluči da otvoriti vrata porodičnog doma djeci o kojima se ne mogu starati biološki roditelji.

Šef predstavništva UNICEF za Crnu Goru, Bendžamin Perks istakao je da kampanja „Svako dijete treba dom“, treba da promoviše hraniteljstvo.
Prezentaciju kampanje održale su socijalne radnice  Silvana Mamula i Sanja Penda (Tivat i Kotor), dok je iskustvo kao hraniteljica sa prisutnima podijelila Jelena Rakocevic i Dragana Stojanovic, njena sestra-sticenica, koja je recitovala.
U sklopu kampanje učenici crnogorskih osnovnih i srednjih škola snimili su 20 jednominutnih filmova na temu života bez roditeljskog staranja, a prisutni u Gradskoj kući pogledali su dva veoma edukativna filmska zapisa.

 

post slika