SVEČANA KONFERENCIJA POVODOM POČETKA IMPLEMENTACIJE PROJEKTA “UNAPRIJEĐENJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI KROZ MEĐUOPŠTINSKU UPRAVLJAČKU MREŽU”

20 mar 2014

U prostorijama Opštine Bar juče je održana svečana konferencija povodom početka implementacije projekta "Unaprijeđenje energetske efikasnosti kroz međuopštinsku upravljačku mrežu". Ovaj projekat je odobren za finansiranje u okviru Međuopštinskog razvojnog programa za male infrastrukturne projekte, kofinansiran od strane Evropske unije i Vlade Crne Gore.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 667.225,00€, od toga je za Opštinu Tivat opredijeljeno 38.000,00€ za rekonstrukciju kotlovskog sistema za grijanje i hlađenje dvorane Centra za kulturu Tivat i još 10.000,00€ za izradu Lokalnog energetskog plana Opštine Tivat ze period od deset godina. Partneri na projektu su još Opštine: Kotor, Budva, Bar, Ulcinj i Prijestonica Cetinje dok su pridruženi partneri Opština Herceg Novi i Gorska lokalna energetska agencija iz Slovenije (GOLEA). Projekat će trajati 18 mjeseci.


Konferenciji je prisustvovao i predsjednik Opštine Tivat, Miodrag Kankaraš sa projektnim timom kojeg čine energetski menadžer Petar Vujović i Zvonimir Dubravčić.
,,Ono što me posebno raduje, jeste činjenica da smo zahvaljujući prvenstveno našim službenicima koji marljivo rade na evropskim projektima i uopšte evropskim integracijama, udružili naše snage koje su rezultirale i konkretnim projektom, odnosno aktivnostima koje će doprinjeti unapređenju energetske efikasnosti u svakoj opštini ponaosob. Kada je u pitanju opština Tivat, mogu da istaknem svoje zadovoljstvo što je pored ovog projekta naš tim na čelu sa Energetskim menadžerom već preduzeo i konkretne aktivnosti kada je u pitanju ova tematika. Nastavićemo i dalje da dajemo punu kako institucionalnu, tako i finansijsku podršku unapređenju energetske efikasnosti, jer u kombinaciji sa obnovljivim izvorima energije energetska efikasnost kao jedan od mogućih odgovora na sve veću zavisnost od električne energije i sve veću nestašicu fosilnih goriva, treba da postane način življenja, a ne naša obaveza." - istakao je predsjednik Opštine Tivat, Miodrag Kankaraš.
Nakon press konferencije nastavljeno je sa prvim radnim sastankom partnera na kojem su definisane dalje aktivnosti u okviru ovog projekta.

 

KABINET PREDSJEDNIKA

post slika