Tivat – dobar primjer

02 mar 2015

Ministar održivog razvoja Branimir Gvozdenović apelovao je na predsjednike primorskih opština da ubrzaju izrade glavnih planskih dokumenata, kako bi se bolje privukle investicije.

Gvozdenović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, u Tivtu razgovarao sa predsjednikom te, ali i opština Kotor, Herceg Novi, Bar i Ulcinj, prvenstveno u cilju razmatranja postojećeg stanja komunalne infrastrukture u ovim opštinama, te u cilju utvrđivanja dalje dinamike realizacije pitanja vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda, koja su posebno važna za primorski region.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Vodacoma i Njemačke razvojne banke (KfW).
Tokom sastanka, prezentovane su dosadašnje aktivnosti na realizaciji komunalne insfrastrukture u primorskim opštinama, uz jasan dogovor o daljim aktivnostima. Razmotrena su sva otvorena pitanja i utvrđen plan njihovog rješavanja.
Sastanak sa predsjednicima primorskih opština, kako se dodaje, bio je prilika i za dogovor u vezi sa pripremom predstojeće glavne turističke sezone, od koje se, uprkos brojnim izazovima, očekuje mnogo.
"Imajući u vidu činjenicu da je kvalitetna prostorno planska dokumentacija od primarnog značaja za privlačenje investicija, što se najbolje vidi na primjeru Tivta, koji je izradom prostorno urbanističkog plana 2008. godine omogućio intenziviranje investicionih aktivnosti u ovoj opštini, apelovano je na predsjednike opština da utiču na ubrzanje izrade glavnih planskih dokumenata. Posebnu pažnju je neophodno posvetiti Prostornom planu posebne namjene za obalno područje, koji se nalazi u Vladinoj proceduri i ubrzo će biti na javnoj raspravi".

post slika