TIVAT KARNEVALSKI GRAD

31 maj 2018

Danas je održana Izborna skupština na 38. Konvenciji Federacije Evropskih Karnevalskih Gradova (FECC) koja se održava u Šapcu.

Na skupštini je Tivat zvanično postao član Federacije, čime je pored Kotora, Budve, Herceg-Novog i Tuzi postao peti grad iz Crne Gore koji se svrstao u najveću porodicu karnevalskih gradova na svjetskom nivou.

Tivat će svoje članstvo potvrditi za desetak dana kada će se u Tuvtu održati Prvi međunarodni karneval u organizaciji NVU Maškarada Tivat, koja je inače inicijator učlanjenja Tivta u FECC, uz pokroviteljstvo Opštine Tivat i Turističke organizaije Tivat, i pomoć brojnih sponzora.

Crnu Goru su predstavljali delegati Kotora, Budve, Herceg Novog i Tivta na čelu sa predsjednikom FECC Crna Gora Brankom Đuricom. Delegaciju Tivta predstavljaju Sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti i predsjednica Organizacionog odbora karnevala u Tivtu Dubravka Nikčević i predstavnik NVU Maškarada i koordinator Organizacionog odbora karnevala u Tivtu Goran Božović.

Na današnjoj Izbornoj skupštini ispisana je nova stranica istorije Federacije jer je osnivač i dosadašnji predsjednik Henri van der Kron dobio titulu počasnog predsednika Federacije, dok je izabran novi Bord FECC International na čijem je čelu Lars Algel.

post slika