TIVAT SE SPREMNO SUPROSTAVIO VATRENOJ STIHIJI

26 jul 2017

Tivatski vatrogasci i sve službe i javna preduzeća čiji je osnivač Opština Tivat profesionalno, odgovorno i maksimalno požrtrvovano su se suprostavili nezapamćenoj vatrenoj stihiji u kojoj su spašeni i ljudski životi i materijalna dobra - zaključeno je na jučerašnjem konstitutivnom sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje u slučaju elementarnih nepogoda, kojim je predsjedavala Predsjednica opštine dr Snežana Matijević.

Informaciju o gašenju požara podnio je Zoran Barbić, načelnik Službe zaštite i spašavanja. Na sastanku je izražena zahvalnost vatrogascima iz Tivta i DVD “Krtoli“, vatrogascima iz drugih opština, posebno sjevera Crne Gore, vatrogascima sa aerodroma Tivat, kontrolorima Kontrole letjenja na tivatskom aerodromu, Vojsci, MUP-u, privrednim subjektima iz Tivta, inostranim investitorima, posebno Porto Montenegru i Luštica Bay, kao i međunarodnoj pomoći koja se pokazala vrlo efikasnom u gašenju požara iz vazduha. Ocjenjeno je da su mještani i turisti pokazali veliki stepen odgovornosti, razumijevanja i strpljenja, te da je Radio Tivat maksimalno profesionalno i objektivno izvještavao o požarima, čime je spriječeno širenje panike i dezinformacija.
Tivatskoj Službi zaštite i spašavanja Uprava carine je poklonila dron vrijednosti 2.000 eura. Zaključeno je da bi dobro bilo formirati Krizni štab u užem sastavu kojeg bi sačinjavali Predsjednica opštine dr Snežana Matijević, tri Potpredsjednika dr Siniša Kusovac, Ilija Janović i Dejan Maslovar, načelnik Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić i načelnik policije Mićo Radović.
Kako se juče čulo, uskoro će iz Švajcarske stići pomoć u vatrogasnoj opremi, koja će prvenstveno biti donirana bokeljskim vatrogascima i DVD Krtoli i Perast. Saopšteno je i to da će, uz tivatske vatrogasce novčano biti nagrađeno i 30 pripadnika DVD Krtoli.
Na idućem sastanku, koji je planiran za mjesec dana, biće pripremljena i informacija o šteti i troškovima koju su požari izazvali.

 

post slika