TIVATSKA DELEGACIJA U POSJETI NOVOM SADU

25 feb 2016

Predstavnici Opštine Tivat boravili su u Novom Sadu, u posjeti gradu prijatelju, povodom obilježavanja 01.februara, Dana Grada Novog Sada. U delegaciji su bili Dubravka Nikčević, Sekretarka Sekretarijata za upravu i društvene djelatnosti i Goran Božović, Sekretar Sekretarijata za informacione sisteme i zajedničke poslove. Uz učešće 32 delegacije gradova pobratima i gradova prijatelja grada Novog Sada, predstavnici Opštine Tivat prisustvovali su prijemu u Gradskoj kući koju su upriličili Gradonačelnik Grada Novog Sada, Miloš Vučević i Predsjednica Skupštine Jelena Crnogorac. Vučević se tom prilikom zahvalio svim gostima što su uveličali rodjendansko slavlje kao i na dosadašnjoj uspješnoj saradnji.

Na sceni “Jovan Djordjević’ u Srpskom narodnom pozorištu gosti su sa domaćinima bili u prilici da prisustvuju svečanoj Akademiji i dodjeli najvišeg priznanja Grada – februarske nagrade, koju je za 2015.godinu dobio Jovan Dejanović, nekadašnji Gradonačelnik Novog Sada. Dejanović je bio gradonačelnik Novog Sada u dva mandata, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, a ostao je upamćen po tome što su za njegovog mandata sagrađeni Spens, Most slobode , zgrada Srpskog narodnog pozorišta kao i drugi značajni objekti. Februarska nagrada dodjeljuje se povodom Dana grada - 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Izraženo gostoprimstvo koje su domaćini ukazali delegaciji Tivta, još jednom je potvrdilo da su se između ova dva grada uspostavili čvrsti prijateljski odnosi.
Predstavnici opštine Tivat bili su, na poziv konzula Miodraga Kankaraša, u posjetu Konzulatu Crne Crne Gore koji se nalazi u zgradi Magistrata u prostoru koji je za njihov rad ustupila opština Sremski Karlovci. Otvoreni konzulat u zgradi Magistrata je drugi crnogorski konzulat, pored odjeljenja koje radi pri ambasadi u Beogradu. Ovaj konzulat funkcionisaće kao stalna misija Crne Gore, gdje se zastupaju, štite i promovišu interesi i pruža konzularna zaštita crnogorskim državljanima. 

Služba Predsjednika

post slika