PRIMOPREDAJA SANITETSKOG VOZILA

09 okt 2017

Tivatska kompanija Luštica Development AD donirala je danas sanitetsko vozilo Domu zdravlja Tivat. Donacija vrijedna 21,5 hiljadu eura realizovana je u saradnji sa Opštinom Tivat, i dio je Protokola o sponzorstvu koji kompanija i Opština Tivat potpisuju svake godine a podrazumijeva finansijsku podršku kompanije u iznosu od 150 hiljada eura.

Ključeve vozila opremljenog za pružanje hitne medicinske pomoći „Dacia Lodgy Ambiance“, ispred ambulante u Radovićima direktorki Doma zdravlja Tivat prof. dr Jasminki Anđelić uručio je Daren Gibson /Darren Gibson/, izvršni direktor Luštica Development.

“Ovo je još jedna prilika da Domu zdravlja Tivat dodijelimo još jedno sanitetsko vozilo, jer smo u prethodnim godinama već realizovali sličnu donaciju. Naročito je za nas važno da podržimo stanovnike Radovića i područja Krtoli, koji su naše neposredne komšije. Edukacija, sport i posebno zdravlje su zapravo osnova naše korporativne kulture i našeg programa kada su u pitanju sve naše donacije i želimo da u ovom pravcu i nastavimo našu podršku”, saopštio je Gibson.

Direktorka Doma zdravlja je istakla da je donacija vozila jedna od saradnji “u nizu” Doma zdravlja i kompanije Luštica Development.

“Ovo vozilo će nam biti od velike koristi. Poznato je koliko se broj pacijenata i zdravstvenih osiguranika povećava tokom ljetnjih mjeseci. Novo vozilo koristiće ne samo području Radovića i Krtoli već i čitavoj tivatskoj opštini”, navela je prof. dr Anđelić.

Izražavajući posebnu zahvalnost Luštici Development kao „kompaniji koja zaista ima posebno razumijevanje za lokalnu zajednicu“, predsjednica Opštine Tivat prof. dr  Snežana Matijević ocijenila je da se svake godine sredstva definisana Protokolom o sponzorstvu realizuju za projekte koji se smatraju najpotrebnijim stanovnicima.

Prisutni su obišli ambulantu u Radovićima u čijem opremanju je Luštica Development učestvovala prošle godine donacijom u iznosu od 15 hiljada eura. Kompanija je u 2015. godini bila kosponzor nabavke reanimobila vrijednog 28,9 hiljada eura koji je uručen Domu zdravlja Tivat a finansirala je i izgradnju sanitarnog čvora u Domu Zdravlja Tivat za osobe sa invaliditetom.

Kroz program podrške lokalnoj zajednici Luštica Development do sada je opredijelila više od million i 200 hiljada eura za podršku projektima, organizacijama i javnim ustanovama u Crnoj Gori među kojima je i nekoliko medicinskih ustanova u Boki kotorskoj.

post slika