TIVTU PRIZNANJE WBA

03 dec 2018

„Činjenica da su tri od pet priznanja na 14. dodjeli godišnjih nagrada u turizmu Wild Beauty Award otišle zapravo u Tivat, za najbolje hotele i restorane u zemlji, potvrđuje da smo postigli odličan rezultat  u razvoju opštine kao turističkog brenda“, ocijenio je predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac.

Na dodjeli WBA, nagrade za najbolji hotel, za najbolji mali hotel i najbolji restoran otišle su u Tivat, i to hotelima The Chedi Luštica Bay i La Roche i restoranu Murano u hotelu Regent.

„Prepoznavanje razvojnih šansi, dinamična reforma lokalne zajednice te stvaranje neophodnih preduslova za ekonomski prosperitet postavio je Tivat na mjesto lidera ekonomskog razvoja u Crnoj Gori. Takvim pristupom i odgovornom investicionom politikom, Tivat je obezbijedio interesovanje velikih investitora, danas naših partnera zahvaljujući kojima smo i na mapi prestižnih turističkih destinacija Mediterana“, dodao je Predsjednik.

U Tivtu se razvijaju veliki investicioni projekti ukupno vrijedni više od dvije milijarde eura. Kroz projekat Porto Montenegro, Tivat je postao jedini grad na svijetu koji ima platinum marinu sa pet zvjezdica. Luštica Bay, kao projekat izgradnje integrisane turističke destinacije na oko sedam miliona metara kvadratnih na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, vrijedna više od 1,1 milijardu eura, jedan je od najvećih u ovom dijelu Evrope.

post slika