U OPŠTINI TIVAT POTPISANI UGOVORI SA NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA SA POSEBNIM STATUSOM

31 jan 2019

Potpisivanje ugovora između Opštine Tivat i nevladinih organizacija sa posebnim statusom, a po osnovu Odluke o raspodjeli sredstava za nevladine organizacije sa posebnim statusom za 2019. godinu upriličeno je danas u Kabinetu predsjednika Opštine Tivat.

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama odlučila je da se sredstva raspodijele na sljedeći način: Glazbeno prosvjetno društvo Tivat 13.830,00 €, KUD “Boka” Tivat 6.570,00 € i Bokeljska mornarica 809- podružnica Tivat 3.600,00 €, što čini 24.000,00 € ili 40% od ukupnog budžeta opredijeljenog za nevladine organizacije.

Prisutnima su se obratili predsjednik Opštine dr Siniša Kusovac, potpredsjednik Opštine Ilija Janović i sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti, mr Dubravka Nikčević.

Sekretarka Nikčević je govoreći o dobroj medjusobnoj saradnji sa ove tri nevladine organizacije istakla novi model Odluke i finansiranja te iskoristila priliku da napomene kontinuitet u radu ovih nevladinih organizacija i njihov nemjerljiv doprinos, ne samo za njegovanje kulturne tradicije već i ukupne turističke ponude i prepoznatljivosti našeg grada.

Ističući da Opština kontinuirano pruža podršku nevladinom sektoru, predsjednik dr Siniša Kusovac naglasio je koliko su ove nevladine organizacije autentične u dijelu svoga rada i rezultata, u onome što su napravilli do sada i što će tek napraviti. Njihovi rezultati su vidjljivi, kroz doprinos kulturi ovog grada. Sam njihov status koji posjeduju predstavlja brend grada Tivta. Takođe je iskoristio priliku da se zahvali na dobroj dosadašnjoj saradnji, izražavajući nadu da će se kroz uključivanje što više mladih članova obezbijediti nastavak I kvalitet rada ovih nevladinih Organizacija.

Potpredsjednik Ilija Janović, napominjući značaj ovih organizacija u društvenom i kulturnom životu grada, naveo je da tradiciju treba baštiniti, a to ne bi mogli da nema ljudi koji svojim svakodnevnim radom doprinose tome.

Predstavnici “Glazbeno prosvjetnog društva Tivat”, Boris Lanceroti, KUD “Boka” ,Lazar Božović i Bokeljska mornarica 809- podružnica Tivat, Marijan Ribica, izrazili su otvoreno zadovoljstvo zbog novog načina raspodjele sredstava nevladinim organizacijama sa posebnim statusom koji im omogućava da već na početku godine znaju sa kojim sredstvima raspolažu kako bi realizovali planirane aktivnosti, te zahvalili na uzajamno dobroj saradnji koju imaju sa sekretarijatom za kulturu I društvene djelatnosti.

Kako se u ovoj godini obilježava i značajan jubilej, 110 godina od osnivanja GPD Tivat, iskazana je obostrana spremnost i podrška lokalne uprave organizaciji ovog značajnog dogadjaja.

IMG 4dbcdc4f57aaa6bb962c46188135d310 V

post slika