U TIVTU ODRŽANA 11. MATURANTSKA PARADA “QUADRILLE”

18 maj 2018

Tivatski maturanti iz Srednje mješovite škole “Mladost” i Srednje muzičke škole Tivat, njih 96, danas (petak, 18. maj 2018. godine) su tačno u podne zaplesali ples “Quadrille” uz Štrausovu melodiju “Die Fledermaus”. Tivatski maturanti plesali su zajedno sa vršnjacima iz brojnih evropskih gradova i država: Slovačke, Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Turske, Makedonije, Srbije i Slovenije, i tako pokušali da obore Ginisov rekord za najveći simultani ples na svijetu.

Maturante je sa školskog broda “Jadran” pozdravila predsjednica Opštine, Snežana Matijević: “Uz čestitke koje Vam upućujem sa ovog mjesta, šaljem Vam i iskrene želje da u narednom periodu ostvarite ciljeve koje ste zacrtali – odaberete i upišete fakultete koje želite, krenete u profesionalne vode na način na koji to želite i u svemu tome opet pokažete zrelost, spremnost, hrabrost i volju. Jer sve to zajedno učiniće da budemo uspješni kao društvo i kao grad.  Cijeli će Tivat danas uživati u vašem plesu, u vašoj mladosti i pozitivnoj energiji kojom zračite. Plesaćete u ritmu sa cijelom Evropom, pa neka taj ples bude simbolični odraz naših težnji da mladi u Crnoj Gori žive i rade okruženi evropskim standardima.“

Maturantima su se obratile i direktorica JU SMŠ „Mladost“, Jovanka Vujačić kao i direktorica JU Muzičke škole Tivat, Pina Bubanja koje su čestitale maturantima na ostvarenim rezultatima i poželjeli im uspješnu budućnost. Svoj pozdrav i čestitke generaciji, uputili su đaci generacije Mia Zeković i Luka Reković.

“European Dance Festival Quadrilla” u ime sportsko-plesne federacije Slovenije organizovala je Opština Tivat - Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti u saradnji sa JU SMŠ “Mladost”. Kako bi ples bio uspješan, maturanti su korake učili uz mentorstvo učiteljice plesa iz sportskog plesnog kluba “Bellissima”, Verice Urošević.

Organizatori se zahvaljuju na saradnji: Školskom brodu “Jadran” , preduzeću DOO “Komunalno “ Tivat, JU Centru za kulturu Tivat, MUP - Ispostavi policije Tivat i Domu zdravlja Tivat.

quadrille3

quadrille2

post slika