U toku rekonstrukcija dječijeg igrališta na Seljanovu

28 jul 2022

Opština Tivat vrši radove na sanaciji i opremanju dječijeg igrališta na Seljanovu. Radove na rekonstrukciji igrališta izvodi Komunalno d.o.o. Tivat, a ukupna vrijednost ove investicije iznosiće preko 50 hiljada eura.

Do sada su izvršeni radovi na pripremi terena u vidu betonske podloge, kao i nabavka i montiranje novih sprava. Slijede radovi na farbanju ograde, a ponovo će biti montirana i rekonstruisana lokomotiva koja je dio starog mobilijara. U planu je i uređenje bazena, po čijem će obodu biti postavljene klupe, a unutar bazena biće zasađeno zelenilo čim se za to steknu vremenski uslovi. U cilju veće bezbjednosti svih korisnika, na igralištu je planirano postavljanje i tartan podloge.

Novi mobilijar na igralištu uključuje dječiju vrtešku, ljuljašku, klackalicu, njihalicu, kao i multifunkcionalnu dječiju igraonicu koja se sastoji od kvadratnih platformi, tornjeva različite visine (100, 150, 200, 300 cm), dvoje unutrašnjih stepenica visine 50 cm, krova, dva dvostruka tobogana visine 150 cm i 100 cm, ravnog tobogana visine 100 cm, tobogana u vidu spiralne cijevi (tunela) visine 300 cm i dekorativnih elemenata. Osim dječijeg mobilijara, igralište sadrži i novu teretanu na otvorenom – kompleks od sedamnaest vertikalnih metalnih stubova različite visine, presjeka švedskog zida, klasične majmunske šipke, drvene klupe za trbušnjake, sedam prečki, dvije vrste gimnastičkih prstenova pričvršćenih na prečke, duple šipke za sklekove iznad/ispod horizontalnog stuba i dvije paralelne šipke.

U okviru investicionog održavanja, izvršeni su i radovi na zamjeni oštećenog mobilijara u dječijem parku u centru grada. Radove je izvodilo Komunalno d.o.o. Tivat, a  vrijednost opreme koja je zamijenjena iznosila je 1.300,00 eura.

Opština Tivat apeluje na građane da odgovornim i savjesnim ponašanjem prema novom inventaru, doprinesu da igrališta ostanu u očuvanom stanju i što duže na raspolaganju najmlađoj populaciji i drugim korisnicima.

  post slika

Galerija