USPJEŠNI MLADI KARATISTI KOD PREDSJEDNICE OPŠTINE

07 jun 2017

Predsjednica opštine Tivat dr Snežana Matijević ugostila je danas (srijeda, 07. jun) jedan od najmlađih tivatskih sportskih kolektiva, Karate klub „Mawashi 2015“, odnosno članove kluba koji su se nedavno vratili sa Međunarodnog memorijalnog turnira „Jovo Kozomara“ koji je 03. juna održan u pobratimskim Sremskim Karlovcima.


Mladi tivatski karatisti su na ovom takmičenju osvojili 32 medalje: 13 zlatnih, 8 srebrnih , 11 bronzanih medalja, pehar za najmlađeg takmičara u borbama i drugo mjesto u generalnom plasmanu. Na turniru je učestvovalo 29 ekipa iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske.
Ovom takmičenju prethodila su dva internacionalna turnira u Crnoj Gori, jedan u Nikšiću a drugi u Kolašinu. Na oba su članovi kluba „Mawashi“ osvojili brojna odličja: 12 medalja u Nikšiću i 21 medalju u Kolašinu. Predsjednica opštine čestitala je članovima i upravi kluba na ostvarenim rezultatima, uručivši im prigodne poklone.
Treneri u ovom klubu, a ujedno reprezentativci i karate sudije Aleksandar Ćalić i Nikola Glušac, zahvalili su predsjednici na prijemu i podršci, posebno ističući činjenicu da je ovo posebno ohrabrenje za sve članove njihovog kluba. U klubu trenira 58 djece uzrasta od 7 do 15 godina.
Učešće na turniru „Jovo Kozomara“ podržao je Sekretarijat za mlade sport i socijalna pitanja, a sportiste iz Tivta u Karlovcima je dočekao i Generalni Konzul Crne Gore u Srbiji Miodrag Kankaraš.

IMG 0665

 

post slika