Završna konferencija projekta „Doživljavanje prirode na istorijskim Tivatskim solilima”

28 sep 2016

Danas je u opštini Tivat održana završna konferencija projekta „Doživljavanje prirode na istorijskim Tivatskim solilima na crnogorskoj obali - Povezivanje zaštite prirode i regionalnog razvoja“, koji se finansira od strane njemačka organizacije EuroNatur i njemačke fondacije DBU, a partneri na projektu su NVO „Centar za zaštitu i proučavanje ptica“ iz Podgorice, njemačka organizacija EuroNatur, Opština Tivat i JP Morsko Dobro iz Budve. Prisutne su pozdravili predsjednica opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević, direktor JP Morsko Dobro Predrag Jelušić, predsjednik njemačke organizacije EuroNatur Gabriel Schwaderer, predsjednik njemačke fondacije DBU Ulrich Witte i Darko Saveljić, predsjednik CZIP-a iz Pogorice.


20160928 093654Igor Stojović, koordinator projekta, je predstavio aktivnosti u okviru projekta, a zatim su prezentacije održali Tatjana Jelić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, Aleksandra Ivanović iz JP Morsko Dobro i Tamara Krstović iz Turističke organizacije Tivat. Učešće na konferenciji je uzeo i Ivan Starčević, predsjednik Mjesne zajednice Krtoli, dajući predloge za dalji razvoj ovog zaštićenog područja. Učesnici su prije početka konferencije obišli Tivatska solila, uz pratnju vodiča Petre Soković.
Na konferenciji je zaključeno da je realizacijom ovog projekta, kroz uspješnu saradnju opštine, upravljača i nevladinog sektora, značajno unaprijeđeno stanje rezervata Tivatska solila, dati su prijedlozi za buduće zajedničke aktivnosti i predstavljena vizija razvoja ovog lokaliteta kao ekoturističke destinacije.

post slika