Željko Komnenović izabran za predsjednika Opštine Tivat

23 feb 2023

-VII sjednica SO Tivat-

Željko Komnenović izabran je za predsjednika Opštine Tivat na današnjem, sedmom zasijedanju Skupštine opštine Tivat. Za njegov izbor glasalo je 17 odbornika vladajuće koalicije  NP-DCG-DSS-PES-DSS-KL-TA-BF, dok se ostali odbornici nisu izjašnjavali.

Nakon što je položio zakletvu, Komnenović se zahvalio odbornicima na izboru i istakao da je Tivat doživio značajnu transformaciju, a da pravi izazovi tek čekaju. “Vladati u gradu u kome je 30 godina bila neprikosnovena tvrđava DPS i njegovih pomagača, doći u poziciju da, po stupanju na dužnost, bude upitna isplata zarada zaposlenima, sa dužnicima koji su svakodnevno dolazili u kancelariju, od blokade rada parlamenta, ekonomske i kovid krize, dolazimo u situaciju da imamo rekordan budžet, govori samo za sebe. Većina građana zadovoljna je ovim rješenjem, podjela će uvijek nažalost biti, ali ja im neću davati doprinos.”

Komnenović je istakao da je prvu čestitku i prije samog izbora, unaprijed dobio od katoličkog sveštenika, i poručio da je potrebno imati viziju, te da se Tivat ne može i ne smije vraćati unazad. “Bitno je da se ova sredstva, koja smo mukotrpno ulagali u gradsku kasu, konačno potroše i tu sam saglasan, ali na način da svi građani Tivta budu zadovoljeni. Očekujem da sa formiranjem aktuelne vlasti krenemo u investicione projekte. Saradnja sa državnim organima mora biti bolja, ali ona ne zavisi od nas. Nadam se da će saradnja sa investitorima biti još bolja i ne smijemo propustiti te šanse”– kazao je Komnenović. On je poručio da je Tivat doživio krupnu transformaciju i da će se lično zalagati da se razlike između kapitalnih projekata i gradske infrastrukture umanje.

Na današnjoj sjednici SO Tivat većinom glasova usvojeni su zapisnici sa prethodne dvije sjednice, kao i programi rada za 2023. godinu Turističke organizacije Tivat, Autobuske stanice Tivat i Dnevnog centra za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju – Tivat. Prije novog izbora, predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću prethodno je evidentiran prestanak mandata zbog podnošenja ostavke. Prestanci mandata evidentirani su i potpredsjednicima Vladimiru Arsiću, koji je podnio ostavku na tu funkciju i Goranu Božoviću, kome je po sili zakona prestao mandat.

post slika

Galerija