ZVANIČNA POSJETA DELEGACIJE KANADSKE KOMPANIJE SNC LAVALIN

30 jan 2014

Potpredsjednik opštine Tivat, Krsto Bošković i savjetnik predsjednika za međunarodne odnose i ekonomski razvoj Petar Vujović, primili su juče u zvaničnu posjetu delegaciju kanadske kompanije SNC LAVALIN koju je predvodio potpredsjednik g-din Pascal Cirasse. SNC LAVALIN Group Inc. osnovana je 1911. godine i najveća je inženjerska i građevinska kompanija u Kanadi. Nalazi se među pet „Global Design“ firmi na svijetu.
Počev od 1970-ih ova kompanija, specijalizovana za projekte privatizacije, ekspanzije aerodroma kao i operativni  i programski menadžment, uradila je značajan broj projekata u domenu avio saobraćaja na aerodromima širom svijeta. Projekti su rađeni za potrebe klijenata iz Kanade, Amerike, Afrike, Evrope, Azije i Latinske Amerike. Tema sastanka odnosila se na dalje pravce razvoja i ekspanzije kada je u pitanju Aerodrom Tivat, kao  i ulogu koju u tom projektu ima lokalna samouprava.
Kako ova renomirana kompanija može uspješno da se nosi sa svim projektnim zadacima, u svim fazama, od kreiranja biznis strategije i plana implementacije do obezbjeđivanja finansijskih sredstava i upravljanja imovinom , sagovornici su se usaglasili da postoji prostor za saradnju, te da je opština Tivat spremna da u domenu zakonskih okvira i svoje nadležnosti, pruži  sve neophodne informacije i pomoć ovoj renomiranoj kompaniji u pronalaženju adekvatnog riješenja za budući razvoj i ekspanziju Aerodroma Tivat.

KABINET PREDSJEDNIKA