DAN BEZ AUTOMOBILA

22 sep 2014

Na Trgu magnolija i u zatvorenom dijelu ulice II dalmatinske, u cilju obilježavanja Svjetskog dana bez automobila, danas je u vremenu od 10:00 do 12:00 časova, održan edukativno-zabavni program za najmlađe, u organizaciji Opštine Tivat u saradnji sa Ispostavom policije Tivat, Omladinskim klubom Tivat, udruženjem „Sove“, OŠ „Drago Milović“, OŠ „Branko Brinić“, SMŠ “Mladost“, preduzećem „Komunalno“ d.o.o.
Ispred organizatora, opštine Tivat prvake je pozdravila mr Darka Ognjanović, koordinatorka Kancelarije za mlade, poželjela im srećan polazak u školu, ukazavši na značaj obilježavanja ovog ekološkog datuma i podsjetila da je Opština i ove godine poklonila prvacima saobraćajne prsluke, koji imaju simboliku vezanu za obilježavanje Svjetskog dana bez automobila, kako bi se uticalo na jačanje svijesti o očuvanju bezbjednosti života i zdravlja djece. Predrag Žižić, Komandir stanice policije Tivat, je učenicima održao čas o bezbjednosti u saobraćaju.
Nakon saobraćajnog časa učenici su, zajedno sa volonterima Omladinskog kluba Tivat, oslikali ulicu II dalmatinske i u saradnji sa saobraćajnom policijom isprobali patrolno auto i motor.
Cilj obilježavanja Svjetskog dana bez automobila je skrenuti pažnju na problem zagađenja vazduha izduvnim gasovima iz automobila i bukom. Svako od nas može lično uticati na kvalitet vazduha u gradovima, i to samo malim svakodnevnim promjenama, da idemo što je moguće više pješke ili biciklom.

dsdsa  fdsf

post slika