DANAS JE EVROPSKI DAN PARKOVA – AUKCIJA U VELIKOM GRADSKOM PARKU

24 maj 2018

U cijeloj Evropi 24. maj je poznat kao Dan parkova, a Opština Tivat će i ove godine nastaviti praksu obilježavanja ovog datuma, prigodnim događajem. Zbog promjenljivog vremena za danas planirana manifestacija je odložena i biće upriličena u utorak 29. maja.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost i d.o.o. „Komunalno“ Tivat, u utorak 29. maja sa početkom u 10:00 časova u Velikom gradskom parku, organizuju aukcijsku prodaju sadnica. Kupljene sadnice biće donirane Velikom gradskom parku, sa ciljem obogaćivanja biljnog fonda ovog zaštićenog prirodnog dobra.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju ovom događaju i kupe sadnicu, čime će doprinjeti ljepoti i raznovrsnosti biljaka u tivatskom Velikom parku.

Evropski dan parkova proglasila je Federacija nacionalnih parkova Evrope, s ciljem da skrene pažnju javnosti na značaj zelenih površina. Ovaj datum je odabran kao sjećanje na proglašenje prvih evropskih nacionalnih parkova davne 1909. godine. Prvi put je Dan parkova obilježen širom Evrope 1999. godine.

post slika