ODRŽAN PRVI SASTANAK KOORDINACIONOG TIMA ZA PRAĆENJE TURISTIČKE SEZONE U OPŠTINI TIVAT

25 maj 2018

Prvi ovogodišnji sastanak Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone u Opštini Tivat održan je u srijedu, 23.maja u prostorijama Opštine. Sastankom je predsjedavala predsjednica opštine Tivat Snežana Matijević, a u radu su učestvovali predstavnici opštinskih organa, Uprave za inspekcijske poslove, Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje Ministarstva održivog razvoja i turizma, Turističke organizacije Tivat, Jedinice granične policije Tivat, Odjeljenja bezbjednosti Tivat, Vodovoda i kanalizacije Tivat, Komunalnog preduzeća Tivat, Aerodroma Tivat, Parking servisa Tivat i lokalnog javnog emitera - Radio Tivta.

Tim je na prvom zajedničkom sastanku ukazao na neke od postojećih problema iz oblasti komunalnog reda, saobraćaja, infrastrukture, a sve kako bi se kroz rad ovog radnog tijela došlo do rješenja predočenih problema i kako bi se ljetnja sezona u Tivtu odvijala bez poteškoća.

Iz preduzeća „Parking servis“ Tivat najavljeno je obilježavanje parking mijesta u centru grada i druge pripremne radnje kako bi u junu startovao sistem naplate parkinga. Sezonu će spremno dočekati državne ali i lokalne inspekcijske službe, koje su najavile koordinisan rad, kako bi rezultati na terenu bili što bolji.

„Od svih učesnika u ovim sastancima koje ćemo održavati dva puta mjesečno očekujem svesrdno zalaganje i da se ulože maksimalni napori kako bi ljetnja sezona protekla u najboljem redu i za građane Tivta i za sve turiste“, istakla je predsjednica opštine Snežana Matijević.

Kao i do sada posebna briga vodiće se o čistoći grada, održavanju zelenih površina... Na satanku se govorilo o dostupnosti plaža, zagađenju mora, turističkoj i drugoj signalizaciji, Pinima kao lokaciji za brojne manifestacije. Svaka od pomenutih tema biće razmatrana kako bi se došlo do zadovoljavajućih rješenja.

Naredni sastanak planiran je za početak juna.

post slika