Do kraja godine besplatan prevoz za đake iz Gradiošnice

13 okt 2021

Autobuski prevoznik „Blue line“ besplatno će voziti đake iz Gradiošnice do centralne škole u Tivtu do kraja prvog polugodišta – dogovor je predstavnika ovog preduzeća i Opštine Tivat.

„Blue line“ je od 2019. godine tenderski izabran za vršenje usluge javnog prevoza putnika, linijskog i đačkog, na teritoriji opštine Tivat. Opština Tivat po ovom osnovu u 2021. godini izdvojiće za subvencionisanje ovog prevoznika iznos od 22.200,00 eura.

Lokalna uprava je upoznata sa nezadovoljstvom đaka i njihovih roditelja kada je u pitanju organizacija đačkog prevoza, a problem je djelom izazvan i neusklađenošću reda vožnje i satnice po kojoj se odvija nastava u školama. U namjeri da se problem riješi, lokalna uprava je u direktnoj komunikaciji sa autobuskim prevoznikom i jasno su definisani termini reda vožnje.

Zarad informisanja javnosti, dostavljamo detalje u vezi reda vožnje linijskog i đačkog prevoza, listu stajališta, kao i iznose đačkih mjesečnih karata.

Red vožnje dostupan je na linku:

https://opstinativat.me/wp-content/uploads/2021/10/Red-voznje-Tivat.xls

Lista stajališta gradskog i prigradskog prevoza u Tivtu, po putnim pravcima, dostupna na linku:

https://opstinativat.me/wp-content/uploads/2021/10/Opstina-Tivat-stajalista.doc

Đački prevoz obavlja se na ukupno pet linija: Lepetani – Tivat, Gradiošnica – Tivat, Ostrvo cvijeća – Tivat, Radovići – Tivat i Krašići Tivat, a cijena mjesečnih karata iznosi 15€ za đake iz Lepetana i Gradiošnice, 20€ za đake sa Ostrva cvijeća i 35€ za đake iz Radovića i Krašića.