Miljan Marković novi predsjednik Skupštine opštine Tivat

02 dec 2022

Glasovima 17 odbornika koalicije “Da zapečatimo -NP-DCG-DSS-PES”, Demokratskog fronta, Krtoljske liste, Tivatske Akcije i Bokeškog foruma, diplomirani ekonomista Miljan Marković izabran je danas za novog predsjednika Skupštine opštine Tivat.

Njegovim izborom i verifikacijom odborničkih mandata konstituisan je novi saziv SO Tivat, izabran na vanrednim lokalnim izborima 23. oktobra. Nezadovoljni činjenicom da je SO nakon izvještaja OIK, odmah na današnjoj sjednici verifikovala mandat jednom odborniku DF-a koji je odborničko mjesto dobio umjesto svog izabranog kolege koji je u međuvremenu podnio ostavku, 14 odbornika opozicionih partija DPS, SDP, SD, LP i HGI, napustili su salu prije glasanja za imenovanje novog predsjednika SO. Komentarišući ovakav potez opozicije, predsjednik Opštine Željko Komnenović kazao je da se političke opcije i pojedinci dijele na one koji su za razvoj grada i na one koji za to nisu, što je, kako je dodao, sasvim jasno i nakon ove sjednice.

“Ništa ovo nije novo i ništa što nismo vidjeli tokom zadnje dvije godine, kroz razne pokušaje i opstrukcije. Ono što je zaista bitno je to da smo nakon godinu dana konstituisali stabilnu skupštinsku većinu, novi saziv koji treba da donosi odluke u korist naših građana, a sve drugo su sporedne stvari, ideologija i prazne političke priče. Ako oni žele da i dalje insistiraju na tome, ja im želim sreću na tom putu, ali mi nemamo vremena, niti imamo mandat građana Tivta da se time bavimo” kazao je on.

Komnenović je istakao da su dobili mandate građana da realizuju svoj izborni program, a to je razvoj Tivta i jak investicioni ciklus, obzirom da su se u zadnje dvije godine time bavili na najbolji način, uprkos kriznom menadžmentu, sa stabilizacijom gradskog budžeta.

“Tivat ima stabilnu gradsku kasu, vrijeme je za investicije, vrijeme je da gradimo lokalnu infrastrukturu i sve ono što je Tivtu nedostajalo zadnjih godina i decenija. Čestitam svim odbornicima novog saziva i pozivam ih na konstruktivan i efikasan rad u korist građana Tivta” poručio je Komnenović.

On je odgovarajući na novinarsko pitanje kazao da je koalicioni dogovor nove većine pri kraju.

„Podjeljene su funkcije izvršne i zakonodavne vlasti. Zakonodavna je danas formirana na čelu sa gospodinom Markovićem koji je bio nosilac liste DF, predsjednik Opštine je i dalje moja malenkost ispred najbrojnije grupacije „Narod pobjeđuje“, potpredsjednička mjesta su pripala Krtoljskoj listi i Bokeškom forumu, a i ostale funkcije i odbori su definisani, još se očekuje potpis na ovaj dokument”.

Komnenović je istakao da su se tokom dugih i iscrpnih pregovora rukovodili izbornim rezultatom i demokratskim principima.

“To se vidjelo danas na djelu pri izboru predsjednika Skupštine, obzirom da je DF osvojio tri mandata i drugi je po jačini u novoj skupštinskoj većini. Trudićemo se da najstručnije ljude dovedemo na najodgovornije pozicije i ono što nas sada interesuje je stabilna skupštinska vlast koju sada imamo i što bolja realizacija svih planova i investicionih poduhvata koje želimo i mi, i građani Tivta”, zaključio je Komnenović.

Za predsjednika SO Tivat danas je izabran Miljan Marković, nosilac liste Demokratski front- Za budućnost Tivta i Boke za koga je glasalo 17 odbornika buduće koalicije.

“Mi jednostavno želimo da Tivat snažno korača naprijed. Izgubili smo dosta vremena u trvenjima u zadnjih godinu dana i sada je bitno da građani Tivta imaju u nas 17 puno povjerenje i da mi radimo u njihovu korist. Važno je da imamo većinu, koalicioni dogovor je postignut i ostaju samo neki detalji da se utanače. Danas smo pokazali i dokazali da želimo da radimo i da idemo naprijed”, poručio je Marković.

post slika

Galerija