Ministarka zdravlja u posjeti Domu zdravlja Tivat

10 feb 2021

-Najavljen “lockdown” u Tivtu-

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović posjetila je danas tivatski Dom zdravlja, a sastanak sa ministarkom u ovoj ustanovi imali su predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i direktorica Doma zdravlja dr Jasminka Anđelić.

Ministarka se zahvalila upravi tivatskog Doma zdravlja i predsjedniku opštine na dobroj saradnji: “Predsjednik opštine je kao šef operativnog štaba preduzeo odgovarajuće mjere na poboljšanju rada inspekcijskih sužbi i uticaju na bolju kontrolu poštovanja mjera. Osnovni zadatak svih nas jeste zdravlje građana.” Borovinić Bojović je najavila uvođenje odgovarajućeg stepena “lockdown”-a na teritoriji opštine Tivat.

“Molim građane za poštovanje mjera jer, koliko god da su donešene mjere stroge, one ne mogu dati pravilan rezultat ukoliko ne postoji poštovanje istih. Samo poštovanje osnovnih mjera bilo bi dovoljno da se epidemiološka situacija dovede pod kontrolu”, naglasila je ministarka zdravlja.

Predsjednik opštine zahvalio je ministarki na brzoj reakciji i izrazio svoje nezadovoljstvo trenutnom epidemiološkom situacijom. “Moraćemo se suočiti sa zatvaranjem grada, ali je sve to u cilju očuvanja zdravlja naših građana. Iskazujem zadovoljstvo radom medicinskog osoblja Doma zdravlja Tivat i zahvaljujem na onome što je urađeno do sada, jer rade pod velikim pritiskom i u otežanim uslovima”, rekao je Komnenović. “Lokalna uprava je uradila sve moguće iz svoje nadležnosti, posebno kada je u pitanju obezbjeđivanje sredstava za antigenske testove i olakšavanje situacije u gradu. Sve predugo traje i građani gube strpljenje. Nadamo se skorijoj vakcinaciji.”

Direkotorica Doma zdravlja dr Anđelić se zahvalila radnicima Doma zdravlja: “Nadam se da se ministarka uvjerila u dobar rad Doma zdravlja. Uradićemo sve da naši pacijenti budu zadovoljni pruženom uslugom.”

Ministarka je rekla kako je otvoren konkurs za 15 ljekara hitne medicinske pomoći na teritoriji cijele Crne Gore. Takođe, naglasila je kako će 235 medicinskih sestara i tehničara, koji su do sada bili angažovani po ugovorima na određeno vrijeme, dobiti rješenja za stalno. U Domu zdravlja Tivat biće sprovedeno otvaranje novih konkursa za prijem ljekara i medicinskih sestara u radni odnos, jer je zdravstveni sistem Crne Gore, po riječima ministarke, angažovao svoje maksimume. “U iščekivanju smo započinjanja vakcinacije u Crnoj Gori. Vakcinacija neće značiiti popuštanje mjera i nepoštovanje mjera. Još dugo ćemo morati da vodimo računa”, zaključila je ministarka Borovinić Bojović.

 

post slika