Predsjednik opštine o epidemiološkom stanju u Tivtu

10 feb 2021

-Sa juče održane press konferencije-

 Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović, situaciju u Tivtu ocjenjuje alarmantnom, a kao posebno zabrinjavajuće ističe informacije medicinskih radnika da se infekcija koronavirusom u nekim slučajevima ponavlja.

Mi smo u četvrtak poslali dopis Institutu za javno zdravlja Crne Gore, koji epidemiološke mjere predlaže Ministarstvu zdravlja. Namjera nam je bila upoznati ih sa situacijom u Tivtu i sugerisati pooštravanje epidemioloških mjera, međutim još uvijek nismo dobili odgovor”, navodi Komnenović. Lokalna uprava danas je uputila i zvaničan dopis Ministarstvu zdravlja sa istim ciljem.

Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat sprovodi kontrole poštovanja epidemioloških mjera. Služba zaštite i Komunalno preduzeće sprovode redovne dezinfekcije javnih površina, institucija i ustanova. “Radimo sve što je u moći lokane uprave. Očekujemo da nadležni državni organi propišu rigoroznije mjere i nadamo se što skorijem obezbjeđivanju vakcine”, rekao je predsjednik opštine

Po podacima Epidemiološke službe Doma zdravlja, u Tivtu je na dan 08.02. zabilježeno 329 aktivnih slučajeva obolijevanja od koronavirusa. “Jutros sam razgovarao sa direktoricom Doma zdravlja dr Jasminkom Anđelić i obaviješten sam da testova ima dovoljno, ali da je medicinsko osoblje na ivici snaga”, naveo je predsjednik u jučerašnjem razgovoru sa novinarima.

post slika