NAGRADE ZA DAN PLANETE

19 maj 2015

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, u srijedu 22.04.2015. godine, na Trgu magnolija, sa početkom u 12:00 časova, održana je nagradna izložba skulptura izrađenih od reciklirajućeg materijala pod nazivom „Srećan rođendan Planeto“. Izložba je organizovana u saradnji Opštine Tivat - Zelenog tima, OŠ „Drago Milović“ i OŠ „Branko Brinić“, a akciji se odazvao i JPU „Bambi“. Takmičarima čiji su radovi ocijenjeni kao najkreativniji dodijeljene su diplome, u kategorijama od I do V i od VI do IX razreda. Opština Tivat – Zeleni tim, u saradnji sa Centrom za kulturu i Maslinarskim društvom „Boka“, obezbjedio je nagrade nagrađenim učenicima, a svim učesnicima izložbe dodjeljene su diplome za učešće.

Učenicima OŠ „Drago Milović“, koji su osvojili III nagradu, Centar za kulturu Tivat je obezbijedio ulaznice, odjeljenju I7 za premijeru predstave „Pazi zebru gazi“, a učenicama Lauri Belan i Sari Peričić iz odjeljenja VIII5, lsidori Aksentijević i Aleksi Baleviću iz odjeljenja VIII2 i Gabrijelu Sindiku iz odjeljenja VIII3, ulaznice za predstavu „Lista za ljubav“.
Učenici odjeljenja II4 OŠ „Drago Milović“, koji su osvojili II nagradu, posjetili su 08. maja Tivatska solila, specijalni florističko-faunistički rezervat, gdje je u saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica održan edukativni čas i posmatranje ptica durbinom. Učenici su, primjereno njihovom uzrastu, upoznati sa florističkim i faunističkim vrijednostima Solila, nakon čega je uslijedilo pješačenje do plaže Kalardovo.
Učenicama Polina Lazarenko i Noemi Peričić iz odjeljenja VI4 i Anastasiji Pavišić iz odjeljenja VIII1 OŠ „Drago Milović“, koje su osvojile II nagradu, obezbijeđen je promotivni materijal iz projekta „ORNIBA – Zaštita ptičjih vrsta na Balkanu“.
Za učenike odjeljenja IV6 i VII4 OŠ „Drago Milović“, koji su osvojili I nagradu, u saradnji sa Maslinarskim društvom „Boka“, organizovana je 07. maja posjeta starom primorskom selu Klinci na Luštici, gdje su uz obilazak mlina Kaluđerovića, crkava i gumna, upoznati sa načinom života kojim se nekada živjelo u ovom selu. U neposrednoj blizini sela nalaze se prostrani maslinjaci, gdje je Vesna Đukić iz maslinarskog društva upoznala učenike sa načinom gajenja maslina. Izlet je završen obilaskom plaže u uvali Mirišta.
Posebne nagrade za učešće dodjeljene su OŠ „Branko Brinić“ i JPU „Bambi“. JPU „Bambi“ poklonjene su skulpture patuljka i zeca, koje su postavlljene u dvorištu vrtića u Tivtu. Učenici OŠ „Branko Brinić“ posjetili su 05. maja Gornju Lastvu, gdje su uz obilazak sela imali priliku da vide u potpunosti očuvan stari mlin za masline i upoznaju se sa tradicionalnim načinom dobijanja maslinovog ulja, kao i kuću Stjepčevića, koja obiluje istorijskim predmetima iz svakodnevnog života ovog starog primorskog sela. Nakon toga je uslijedila šetnja do male crkve Svetog Vida, koja se nalazi na istoimenom vrhu, sa kojeg se pruža pogled na Tivatski zaliv, poluostrvo Lušticu i tjesnac Verige.
Ovom prilikom se zahvaljujemo svim učesnicima izložbe, OŠ „Drago Milović“, OŠ „Branko Brinić“ i JPU „Bambi“ na saradnji. Posebno se zahvaljujemo Centru za kulturu Tivat i Maslinarskom društvu „Boka“ koji su zajedno sa Opštinom Tivat obezbjedili nagrade nagrađenim učenicima, zatim članovima žirija g-dinu Ljubu Popadiću, g-đici Tanji Matković i g-dinu Zoranu Kruti, kao i Centru za zaštitu i proučavanje ptica iz Podgorice na saradnji.
Svima se iskreno zahvaljujemo još jednom i nadamo se da ćemo i ubuduće uspješno saradjivati na opšte dobro svih građana.

Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

1 2
 3  4
 5  7
8 9

post slika