NAGRADNI IZLETI ZA OSNOVCE

07 jun 2017

Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost je u saradnji sa OŠ „Drago Milović“ iz Tivta u utorak 06. juna organizovao posjetu učenika odjeljenja II8 farmi magaraca „Martinići“ kod Danilovgrada. Izlet predstavlja prvu nagradu, koju je odjeljenje II8 osvojilo na nagradnoj izložbi skulptura izrađenih od reciklažnog materijala, koja je održana 28. aprila povodom Dana planete Zemlje.

 

Za djecu je na farmi upriličeno osvježenje i obilazak prostora u kojem borave životinje
Običaj jeste da svi posjetioci farme kao ulaznicu donesu hranu za magarce - mrkve i jabuke. Hranu je za ovu posjetu donirala firma „Pert“ iz Tivta. Nakon višečasovnog druženja sa životinjama i uživanja u prirodi učenici su se puni pozitivnih utisaka u poslijepodnevnim časovima vratili u Tivat.

 

Narednih dana slijede još dva nagradna izleta. Dobitnici specijalne nagrade na pomenutoj izložbi, odjeljenje IV7 OŠ „Drago Milović“, će u četvrtak 08. juna posjetiti Solila, gdje će ornitolozi iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica iz Pogorice za njih održati edukatvni čas. Drugoplasirani, odjeljenja II7 i II5 OŠ „Drago Milović“, krenuće „putem maslina“ u petak, 09. juna. Za njih je pripremljena posjeta luštičkim maslinjacima i mlinu za masline porodice Moric.

post slika