OBUKA ZA VODIČE ZA POSMATRANJE PTICA I PREZENTACIJA ROK ROZMANA

05 sep 2016

Obuka za vodiče za posmatranje ptica održaće se od 7-9. septembra na tivatskim Solilima, u okviru prekograničnog projekta „Posmatranje ptica i ekoturizam na južnom Jadranu (BETSA)" finansiranog od strane Evropske unije, a u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska-Crna 2016. Projekat zajednički realizuju Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Opština Tivat i Ekološko društvo Boke Kotorske u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Hrvatske: Opštinom Baška Voda, Hrvatskim institutom za održivi razvoj i udruženjem BIOM.

Trening ima za cilj upoznavanje sa osnovama ornitologije i posmatranja ptica, kao i principima terenskog rada. Fokus treninga će biti na upoznavanju metoda identifikacije ptica koje nastanjuju područje Solila. Teorijski dio obuke će početi 8.septembra od 09.00 časova u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat, dok će praktični dio biti održan 8. septembra u popodnevnim i 9. septembra u jutarnjim časovima, na Solilima.
U okviru ovog interesantnog eko projekta, prezentaciju na temu zaštite prirode održaće Rok Rozman, bivši slovenački olimpijac, biolog, borac za prirodu, pokretač najveće akcije za očuvanje rijeka u Evropi "Balkan Rivers Tour". Prezentacija će se održati u četvrtak 8. septembra u 19.00 časova u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat. Rok Rozman će govoriti zašto je zaštita prirode “pravi Rock'n'Roll”, i da nije samo rezervisana za eksperte već da svi mogu doprinijeti. Rok će govoriti i o tome kako je "luda" ideja o Balkan Rivers Tour postala realnost i podijeliti iskustva s turneje. Takođe, svi posjetioci će imati priliku da pogledaju film "One for the river - The Vjosa story" o borbi za očuvanje jedne od posljednjih "divljih" rijeka na Balkanu - rijeci Vjosi u Albaniji.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju navedenoj prezentaciji.

post slika