Održana radionica na temu’’Implementacija Zakona o uređenju prostora i izgradni objekata-Izmjene i dopune (Sl. list CG br.34/11)

19 dec 2011

Dana 16.12.2011.godine Opština Tivat je bila domaćin radionice na temu ’’Implementacija Zakona o uređenju prostora i izgradni objekata-Izmjene i dopune (Sl. list CG br.34/11) organizovana u saradnji Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne gore  i LAMP-a. (Projekat zemljišne administracije i upravljanja)
Radionicu je otvorila Tatjana Jelić, Sekretar Sekeretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Tivat u ime domaćina radionice, poželjela dobrodošlicu, istakla značaj skupa i zahvalila LAMP-u na donaciji Svjetske banke Sekretarijatu za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Tivat, odnosno dodijeljenoj kompjuterskoj opremi.

Prestavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, pomoćnik Ministra g-din Danilo Gvozdenović, zatim Tatjana Vujošević i Jelena Raičević su takođe ukazali na značaj skupa i unapređenje sistema u cilju uklanjanja biznis barijera za buduće investitore.
U okviru funkcionisanje sistema „Jednog šaltera“ u  opštinama pri izdavanju gađevinske dozvole, predočeni su postupci u procedurama izdavanja urbanističko-tehničkih uslova kao i građevinskih dozvola.
Zaključeno je da je saradnja lokalnih samouprva sa institucijama koje su uključene u postupak izdavanja građevinskih dozvola relativno dobra ali da je potrebno objediniti praksu svih lokalnih uprava.
Radionici su prisustvovali,osim domaćina iz Opštine Tivat i  kolege iz susjednih Opština : Kotor, Herceg Novi, Budva kao i prestavnici javnih preduzeća i ustanova.

post slika