Ornitološki kamp u Tivtu

08 okt 2013

Ornitološki kamp (praćenje jesenje migracije ptica), otvoren je danas u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat i trajaće do petka 11.10.2013. godine. Ornitološki kamp je organizovan u sklopu IPA prekograničnog projekta „ORNIBA - Zaštita ptičjih vrsta na Balkanu: Zajednička intervencija Bosne i Hercegovine i Crne Gore“ finansiranog od strane Evropske Unije u okviru prekograničnog programa Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Projekat zajedničkim snagama implementiraju partnerske organizacije Oxfam Italia (BiH) i Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (MNE) u saradnji sa partnerskim organizacijama Opštinom Tivat kao partnerom za Crnu Goru i iz Bosne i Hercegovine - „Naše Ptice“ i „Novi val“.

 

U ime Opštine Tivat, domaćina skupa, prisutne je pozdravila Tatjana Jelić, sekretar Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, u ime Centra za zaštitu i proučavanje ptica Marija Stanišić, menadžer projekta i u ime Oxfam Italia Sanja Radulović, koordinator projekta. 
U okviru kampa pored prezentacija koje će biti predstavljene planiran je terenski rad na Tivatskim Solilima.
Danas u 19 časova u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat biće održane i projekcije filmova „So je život“ i „Ambasadori Crne Gore“. Pozivamo sve zainteresovane građane i ljubitelje ptica da prisustvuju projekciji filmova i da se upoznaju sa ovim značajnim područjima za boravak ptica.

 

 

post slika