PROSLAVLJEN 5 ROĐENDAN KANCELARIJE ZA PREVENCIJU BOLESTI ZAVISNOSTI I PITANJA MLADIH

12 maj 2015

Izdavanjem brošure „5 godina Kancelarije", amaterskom pozorišnom predstavom i rok koncertom, Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i pitanja mladih opštine Tivat obilježila je pet godina rada. Pozorišna predstava “Kako najlakše upropastiti svoje dijete” je odigrana u velikoj sali Centra za kulturu pred mnogobrojnom publikom i gostima iz susjednih Kancelarija, JU za rehabilitaciju i resocijalizaciju zavisnika Podgorice, Uprave za mlade i sport, predstavnika lokalnih institucija, obrazovnih ustanova, NVO, sportskih organizacija i predstavnika medija. Predstavi su prethodile pozdravne riječi koordinatorke Kancelarije, mr Darke Ognjanović, koja je prisutne podsjetila da je Kancelarija, po preporuci Nacionalnog savjeta Crne Gore, osnovana u maju mjesecu 2010. godine i zahvalila se brojnim saradnicima i prijateljima koji su došli da obilježe jubilej Kancelarije.

Torta za 5 g.Tokom petogodišnjeg rada Kancelarije je obučila 40 vršnjačkih edukatora, za brojne aktivnosti može da se osloni na entuzijazam stotinjak volontera, na raspolaganju joj je 20- tak spoljnih saradnika, projekte realizuje sa desetak nevladinih organizacija i sportskih klubova, a kampanjama na različite teme, vezanih za život mladih, obuhvaćeno je 2.500 učenika tivatskih osnovnih i srednje škole. Pozorišna predstava „Kako upropastiti svoje dijete" pripremljena je u saradnji sa Omladinskim klubom, a tekst je odabran po preporuci pozorišnog reditelja Petra Pejakovića. Vršnjački edukatori Kancelarije i voditelji dramske radionice Omladinskog kluba, Vladan Vuksanović i Milica Šćepanović, dva mjeseca su radili su ekipom glumaca amatera, koju čine učenici O.Š. „Drago Milović" i SMŠ „Mladost": Dejana Pavićević, Anita Ličina, Srđa Smolović, Marko Mićunović, Mia Zeković, Andrijana Karadžić, Božidarka Čelanović, Kristina Radanović, Kristina Pavićević, Ana Ašanin, Luka Jovanović, Petar Klakor, Aleksa Balević, Lejla Šabić i Katarina Ognjanović.

Nakon predstave ,proslava se nastavila uz rođendansku tortu na prigodnom koktelu , a obilježavanje jubileja Kancelarije nastavilo se rok koncertom gdje su bend Omladinskog kluba ,Goodbye windows i Play svirali sa svojim prijateljima u malom parku kod hotela „Montenegrino", do 22 časa uz veliki broj ljubitelja rok muzike.

post slika