PREDSJEDNICA OPŠTINE TIVAT POŽELJELA USPJEH TIVATSKIM ĐACIMA PRVACIMA

01 sep 2016

Predsjednica opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević posjetila je danas tivatske đake prvake kako bi im lično poželjela uspješan početak školovanja, te im uručila udžbenike koje je za njih ove godine obezbjedila Opština Tivat - Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti. Prema aktuelnim podacima, ove školske godine na teritoriji opštine Tivat od ukupno upisanih 1.465 učenika, njih 222 kreće u prvi razred.
Predsjednica opštine je sa saradnicima obišla OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima, gdje je knjige lično uručila djeci, nakon čega je prisustvovala priredbi koja je povodom 1. septembra - prvog dana školske godine, priređena u amfiteatru OŠ „Drago Milović“ u Tivtu.
„Učite vrijedno, budite poslušni, spremni da usvajate nova znanja, spremni da zasnivate drugarstva, da pomognete drugima. To će vaše roditelje učiniti ponosnim. To će učinit ponosnom i mene, jer u vama vidim budućnost ovog grada. Jer u vama vidim priliku da ovaj grad postane i bolji i ljepši i uspješniji nego što jeste”, poručila je prvacima predsjednica Matijević.
Prvaci su od Opštine Tivat dobili na poklon i prigodni paket sa rasporedom časova, čestitkom predsjednice opštine i saobraćajnim bukvarom, fluoroscentnim prslucima i narukvicama. Opština Tivat će posredstvom Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti u saradnji sa Savezom vozača Crne Gore i osnovnim školama, u narednom periodu organizovati „Prvi saobraćajni čas“, a u cilju edukacije o ponašanju u saobraćaju i opasnostima na koje mogu naići kao učesnici u saobraćaju.
Za djecu iz RE populacije kao i korisnike materijalnog obezbjeđenja, udžbenike je obezbijedilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo prosvjete. Za učenike RE populacije, njih 87, koji pohađaju osnovnu školu kao i za šest srednjoškolaca, Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti organizuje susret uz dodjelu školskih torbi i pribora, u četvrtak, 1. septembara, u 18.00 časova u multimedijalnoj sali Opštine Tivat. Tom prilikom pozdraviće ih predsjednica opštine Tivat sa saradnicima, kao i Džafer Brahimi, predsjednik Udruženja Egipćana.

Predsjednica opstine u skoli u Radovicima Predsjednica opstine urucuje poklon prvacima u Radovicima

post slika