Prvacima svečano uručene knjige i poklon paketići

16 sep 2020

Predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac i sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti mr Dubravka Nikčević, uručili su danas komplete knjiga za prvi razred i poklon paketiće budućim đacima prvacima, u amfiteatru tivatske Osnovne škole „Drago Milović“. U izmjenjenim uslovima, a zbog epidemije koronavirusom, ove su godine đaci podijeljeni u grupe i pozvani da preuzmu knjige. Iste, već po tradiciji obezbjeđuje Opština Tivat i to za đake prvog, drugog i trećeg razreda osnovne škole.

Đacima i roditeljima dobrodošlicu je poželio direktor OŠ „Drago Milović“, Predrag Šušić čestitajući im polazak u školu.

„Vi ste draga djeco danas unaprijeđeni od predškolaca u prvake i škola vam širom otvara vrata. To su vrata širom otvorena za druženje, igru, nova poznanstva ali i najbitnije, to su vrata znanja. Vaši učitelji dijeliće znanje sa vama, a ja vam na tom putu učenja i odrastanja, želim mnogo sreće i uspjeha.“ – rekao je ovom prilikom predsjednik Opštine Tivat.

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti i ove je godine svim polaznicima prvog razreda pripremio poklon pakete u kojima je praktična torbica, majica, kasica za štednju, raspored časova i edukativna bojanka o koronavirusu.

Edukativnu bojanku o koronavirusu pripremila je NVO „Književna omladina Tivta“, dok je Opština Tivat omogućila štampanje. „Bojanka je shodno aktuelnoj situaciji pripremana u brojnim domovima naših članova. Posebna zahvalnost odlazi timu kreativaca, ilustratoru, lektoru… svima koji su omogućili da ovo edukativno i zabavno štivo dođe do djece“, rekla je o izdanju predsjednica ove NVO Sandra Slovnikar.

U narednim danima paketi udžbenika biće podijeljeni svim učenicima prvih, drugih i trećih razreda, o čemu će uprava škole blagovremeno obavještavati roditelje. Od 2016. godine do danas, Opština Tivat je u svrhu kupovine udžbenika za prvi, a kasnije i prva tri razreda osnovne škole, utrošila više od 75.000€, čime je pružena značajna podrška roditeljima i đacima.

post slika

Galerija