Svečano otvoreno igralište na Seljanovu

08 sep 2022

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović danas je svečano  otvorio rekonstruisano dječije igralište na Seljanovu. Opština Tivat za ovu investiciju izdvojila je preko 50 hiljada eura, a glavne radove na sanaciji i opremanju izvodilo je DOO „Komunalno“ Tivat.

Svečani program su uljepšali mališani JPU „Bambi“ iz područne jedinice Donja Lastva, kao i učenici Muzičke škole Tivat. Komnenović je u izjavi za medije najavio nastavak ulaganja u dječije i infrastrukture za mlade.

“Zamisao lokalne uprave od početka je da se urede dječija igrališta, ne samo u ovom dijelu Tivta, na Seljanovu, nego i šire. Danas smo otvorili najveće igralište u ovom dijelu grada. U opremanje ovog igrališta uložili smo preko 50 000 eura, opremljeno je najsavremenijim spravama. Vidim da su djeca oduševljena što me posebno raduje”, kazao je Komnenović.

On je podsjetio da je Opština u saradnji sa Ministarstvom sporta u dvorištu OŠ “Drago Milović” uredila rukometni teren, te da će uskoro krenuti i sanacija odbojkaškog terena kod osnovne škole.

“Važno je da su najmlađi sugrađani zadovoljni i da imaju odgovarajuća igrališta na kojima provode svoje vrijeme. Isto tako je važno da pozovemo sve da čuvaju ova igrališta.”

Komnenović ističe da je sada u fokusu opremanje terena FK “Arsenal” u parku, te da se nada da će se to realizovati u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore.

“Sutra dolaze projektanti koji treba da daju smjernice kako da se teren uredi. Stiže nova podloga, kao i reflektori i pomoćne prostorije. Arsenal okuplja preko 300 mališana u gradu, što je jedna izuzetno lijepa i pozitivna priča”

Komnenović je poručio da će lokalna uprava, uprkos brojnim problemima sa kojima se suočava i političke, društvene, budžetske blokade, ipak nastaviti sa uređenjima ovih terena.

post slika

Galerija