Za rad tivatskih sportskih organizacija u 2021. – 315.000€

19 mar 2021

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Tivat donio je Odluku o sufinansiranju programa rada sportskih organizacija za 2021. godinu, a na osnovu javnog konkursa i predloga Komisije za raspodjelu ovih sredstava. Ovom odlukom, rad ukupno 36 sportskih organizacija iz Tivta, biće sufinansiran iznosom od 315.000€.

Vrijeme krize ne može i neće zaustaviti sport u Tivtu. Opština Tivat opredjelila je značajna sredstva u skladu sa svojim mogućnostima i cjelokupnom situacijom, strogo vodeći računa o jasno definisanim kriterijumima finansiranja. Pred nama je važan posao uvođenja reda u ovu oblast, kako bi svako ulaganje bilo opravdano i zasluženo, sa krajnim ciljem ukupnog razvoja sporta u Tivtu.“ – rekao je ovim povodom predsjednik opštine Željko Komnenović.

Najveći iznos novca od 60.000€ namjenjen je finansiranju rada Fudbalskog kluba „Arsenal“, 45.000€ biće usmjereno na rad Košarkaškog kluba „Teodo“, dok je Rukometnom klubu „Partizan 1949“ namijenjen iznos od 41.900€. Jedriličarskom klubu „Delfin“ odlazi 39.000€. Podatke o sredsvima za svih 36 sportskih organizacija možete pogledati na ovom linku.

Predsjednik opštine Željko Komnenović će sa sportskim organizacijama potpisati ugovore o sufinansiranju njihovih programa rada, a prenos sredstava će se vršiti po zahtjevu sportske organizacije, u skladu sa odredbama iz ugovora. Budžetom Opštine Tivat za 2021. godinu za sport je predviđeno ukupno 350.000€, od čega je 60% namjenjeno  sufinansiranju programa rada sportskih organizacija, do 30% namjenjeno je sufinansiranju rada sportskih organizacija čiji je osnivač Opština, dok preostalih 10% čini sportsku rezervu. Raspodjela sredstava vrši se na osnovu kriterijuma masovnosti, tradicije, uspješnosti i troškova takmičenja.

post slika