Izgrađena tri kružna toka

08 sep 2020

U Tivtu su u prvoj polovini 2020. godine realizovane tri značajne investicije u saobraćajnu infrastrukturu. Izgrađena su tri kružna toka, koja predstavljaju sami početak realizacije projekta izgradnje dugo očekivanog bulevara kroz Tivat.

Radovi na kružnom toku u naselju Gradiošnica, na samom ulasku u Tivat, otpočeli su u decembru 2019. i njihova je vrijednost iznosila 732.000€. Izvođač radova je bila nikšićka kompanija „Mehanizacija i programat“.

Novi kružni tok, zamijenio je raskrsnicu u centru grada, kod zgrade stare Opštine. Vrijednost ovog projekta je 306.000€, a izvođač radova bila je kompanija „Vukotić Trejd“ iz Podgorice. Treći novoizgrađeni kružni tok nalazi se na lokaciji Seljanovo i u njegovu izgradnju je uloženo 295.000€, a gradila ga je nikšićka kompanija „Akropolis“. Ukupno vrijednost sva tri kružna toka iznosi 1.333.000€

Kompanija „GPC“ doo iz Podgorice, obrađivač je projektne dokumentacije za izgradnju bulevara kroz Tivat. Prema projektu, ukupna dužina bulevara od Aerodroma do kraja Seljanova iznosi 4,2km, širina 18m (ukupno sa po dvije vozne trake po smjeru (po 3,2m), razdjelnim ostrvom od 1 metar i po dvije pješačko-biciklističke staze od po 2m). Na pojedinim dijelovima, gdje je neophodno, širina bulevara će biti veća od 18m.

Pomenuti saobraćajni infrastrukturni projekat u mnogome će doprinjeti saobraćajnom rasterećenju. Njime će u značajnoj mjeri biti olakšan lokalni, ali i saobraćaj na ovom dijelu crnogorskog primorja.

post slika