Novi sportski sadržaji

09 sep 2020

Rekonstrukcija pomoćnog fudbalskog terena FK „Arsenal“

Ulaganje u sportsku infrastrukturu, preduslov je  razvoja sportskog turizma ali i popularizacije sporta uopšte, ostvarivanja sportskih uspjeha i stalnog napredovanja pojedinaca i kolektiva koji se bave sportom. U proteklom periodu obnovljeno je i izgrađeno nekoliko sportskih igrališta i terena u Tivtu, a lokalna uprava ima ambiciozne planove, kada je u pitanju izgradnja novih sportskih sadržaja, koji bi zadovoljili profesionalne sportske standarde.

Jedan od većih projekata ulaganja u infrastrukturu jeste nedavna rekonstrukcija pomoćnog terena Fudbalskog kluba „Arsenal“, čime je Tivat dobio prvi fudbalski stadion po FIFA standardima za profesionalna takmičenja. Teren površine 7.920 raspolaže sistemima za automatsko zalivanje, busenima vještačke trave i ogradom. Opština Tivat je u dvije faze radova na pripremi terena uložila ukupno 197.000€, dok je Fudbalski savez Crne Gore u istu svrhu opredijelio oko 220.000€. Opština Tivat realizovala je pripremne radove do nivoa postavljanja vještačke trave dok je nabavka sistema za zalivanje, prskalica, trave, golova i klupa za rezervne igrače bila donacija Fudbalskog saveza Crne Gore.

Košarkaški teren u Velikom gradskom parku

Košarkaški teren smješten u Velikom gradskom parku, u prethodnom periodu dobio je sasvim novo ruho, budući da ga u velikom broju koriste mladi, amateri i profesionalci. Radovi vrijedni oko 30.000€ podrazumijevali su: nivelaciju terena, postavljanje dvije košarkaške konstrukcije sa svim pratećim elementima, ugradnju tribine sa 140 mjesta, ali i ugradnju podne sportske obloge kojom je prekriveno 580m² postojećeg terena.

Nakon obnavljanja košarkaškog terena u Velikom parku i pomoćnog terena FK „Arsenal“, Tivat stvara dobre pretpostavke za razvoj sportskog turizma. Tome će doprinijeti i početak realizacije izgradnje sportskog kompleksa za zatvorenim bazenom na Župi.

Sportski tereni u Donjoj Lastvi

Na obali u Donjoj Lastvi u toku je izgradnja manjeg sportskog kompleksa na kojem će se nalaziti dva sportska multifunkcionalna terena i objekat površine 80m², sa svlačionicama, sanitarnim čvorovima i kafeterijom. Teren površine 1000m² pokriven je vještačkom travom i namijenjen je za fudbal, dok se na drugom terenu površine 700m² sa podlogom od gumenog granulata, ugrađuju koševi i iscrtava igraliište za nekoliko sportova (košarku, odbojku, rukomet). Takođe na ovom prostoru su planirani dječje igralište sa pripadajućim mobilijarom i tzv “streetworkout” poligon.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 200.000€, a njegov je značaj višestruk: popularizacija sporta i zdravih stilova života, stvaranje dodatnog sadržaja za djecu i mlade u ovom dijelu Tivta.

post slika

Galerija