Žensko preduzetništvo

02 sep 2020

Sekretarijat za privredu Opštine Tivat već dvije godine za redom, planirajući budžetska sredstva u ovu svrhu, pruža podršku kvalitetnim biznis planovima žena preduzetnica.

Prvi javni konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu iz budžeta Opštine Tivat za 2020.godinu objavljen je 05. maja ove godine i bio je otvoren 30 dana.

Na osnovu utvrđenih kriterijuma, vrednovanja i ocjene biznis plana, Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu je odlučila da sredstva dodjeli sljedećim podnosiocima zahtjeva: “Bakina kuhinja” doo Tivat za poboljšanje uslova rada u kuhinji; “Cake shop” doo Tivat za projekat inovacije i preduzetnici Ljiljani Todorović za biznis plan pod nazivom “Novi cvijetni korak mome gradu”. Ukupno je raspodjeljeno 5.000 eura.

Za razliku od 2019. godine, gdje su na čak tri javna poziva za podršku ženskom preduzetništvu pristigle svega tri prijave, ove godine je interesovanje preduzetnica značajno veće, tako da su raspoloživa sredstva bila iskorištena već u prvom pozivu.

Odlukom o raspodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2019. godinu su podržani biznis planovi dva porodična preduzeća iz Tivta i to: “Vula sistem” d.o.o. Tivat sa 3000,00€ i “Porto Bjelila” d.o.o. sa 2500,00€.

post slika